Szymon Kamiński Ilość artykułów: 177 Kulinaria Kaszubskie smaki Tradycyjne dania kaszubskie łączą prostotę z głębokim smakiem, bazując na lokalnych produktach i dawnych recepturach. Śmierć na talerzu Jeszcze niedawno o śmierci mówiło się szeptem – o ile w ogóle ktoś odważył się poruszyć ten temat. Biblioteczka Biblioteczka PRESTIŻU W tym miesiącu polecamy opowieści z dreszczykiem, które wciągną Was w mroczne zakamarki ludzkich emocji i nieoczywistych relacji. Kulinaria Trójmiasto na roślinnym szlaku Trójmiasto wyrasta na lidera roślinnej rewolucji kulinarnej, oferując dania, które łączą troskę o zdrowie, planetę i dobrostan zwierząt z niebywałą kreatywnością. Biblioteczka Biblioteczka PRESTIŻU W nowym roku stawiamy na utwory, które poruszają i budzą emocje. Kulinaria Morskie smaki Wyobraźcie sobie delikatne płatki dorsza rozpływające się na języku, subtelny aromat soli morskiej i cytrynowego sosu, który dopełnia każdy kęs Kultura Stolica literackich festiwali czy pusty rytuał książki? Trójmiasto kipi od literackich wydarzeń – festiwale, targi i spotkania autorskie przyciągają tłumy Biblioteczka Biblioteczka PRESTIŻU Zastanawialiście się kiedyś, jakie menu wybralibyście na swoją ostatnią wieczerzę? A może interesuje Was świat widziany oczami zwierząt? Sernik otula serce, jak ciepły kocyk Sernik to deser, który od pokoleń zachwyca swoją delikatnością i wyjątkowym smakiem Kulinaria Kulinarny grudzień w Trójmieście Restauracje w Trójmieście doskonale wyczuwają atmosferę grudnia i z tej okazji przygotowują specjalne świąteczno-biznesowe menu Biblioteczka Biblioteczka PRESTIŻU Jesień rozsiadła się wygodnie, a wraz z nią przyszedł czas na literackie wieczory pod kocem, z filiżanką herbaty w dłoni. Od ziarna do tabliczki Czekolada to coś więcej niż słodycz – to doświadczenie, które można porównać do degustacji wina czy kawy. Kawiarnia z duszą Rozpoczynając swoją działalność w 2019 roku w niewielkim Bolszewie, Besova szybko przyciągnęła miłośników ręcznie tworzonych deserów i kawy. Biblioteczka Biblioteczka PRESTIŻU Jesień zagościła w naszych domach, a my chętnie podążamy jej tropem do naszej biblioteczki. Tatar w roli głównej Tatar, znany również jako befsztyk tatarski, to klasyczna potrawa z surowego mięsa wołowego Biblioteczka Biblioteczka PRESTIŻU Na ostatnie dni wakacji przygotowaliśmy dla Was coś na pobudzenie – wyśmienite trójmiejskie kryminały Kultura Biblioteczka Biblioteczka PRESTIŻU Na koniec wakacji przygotowaliśmy dla Was coś specjalnego. Najlepsze Dyplomy Artystyczne ASP 2023 W Zbrojowni Sztuki w Gdańsku odbyła się XV edycja Ogólnopolskiej Wystawy Najlepszych Dyplomów Artystycznych Akademii Sztuk Pięknych Biblioteczka Biblioteczka PRESTIŻU Wakacyjny czas to przede wszystkim zasłużony odpoczynek. My najbardziej polecamy ten z dobrą książką. Kulinaria Pistacje są trendy! Pistacje przeżywają prawdziwy renesans – z orzechów tradycyjnie prażonych i solonych stały się kulinarnym trendem, za którym przepadają chyba wszyscy 1 z 9 >