Szymon Kamiński Ilość artykułów: 182 Grillowanie 2.0 Jeszcze nie tak dawno grill kojarzył się z dymem, kiełbasą i plastikowym talerzykiem z marketu. Dziś? To raczej kulinarny performance K5 Food Story. Festiwal, który łączy smaki i obrazy Przez kilka dni Gdynia stała się stolicą smaków, zapachów i filmowych emocji – wszystko za sprawą Festiwalu Filmów Kulinarnych K5 Food Story. Biblioteczka PRESTIŻU W tym miesiącu mamy dla was wyjątkową literacką podróż, pełną emocji i zagadek. Kulinaria Wielkanoc bez garów Wielkanoc to czas rodzinnych spotkań przy stole zastawionym tradycyjnymi potrawami, ale coraz częściej zamiast godzin spędzonych w kuchni wybieramy wygodę – zamawiamy catering lub świętujemy w... Biblioteczka Biblioteczka PRESTIŻU Szukasz wciągającej lektury? Mamy propozycje, które porwą Cię w zupełnie różne światy! Zanurz się Kulinaria Kaszubskie smaki Tradycyjne dania kaszubskie łączą prostotę z głębokim smakiem, bazując na lokalnych produktach i dawnych recepturach. Kultura Śmierć na talerzu Jeszcze niedawno o śmierci mówiło się szeptem – o ile w ogóle ktoś odważył się poruszyć ten temat. Biblioteczka Biblioteczka PRESTIŻU W tym miesiącu polecamy opowieści z dreszczykiem, które wciągną Was w mroczne zakamarki ludzkich emocji i nieoczywistych relacji. Kulinaria Trójmiasto na roślinnym szlaku Trójmiasto wyrasta na lidera roślinnej rewolucji kulinarnej, oferując dania, które łączą troskę o zdrowie, planetę i dobrostan zwierząt z niebywałą kreatywnością. Biblioteczka Biblioteczka PRESTIŻU W nowym roku stawiamy na utwory, które poruszają i budzą emocje. Kulinaria Morskie smaki Wyobraźcie sobie delikatne płatki dorsza rozpływające się na języku, subtelny aromat soli morskiej i cytrynowego sosu, który dopełnia każdy kęs Biblioteczka Biblioteczka PRESTIŻU Zastanawialiście się kiedyś, jakie menu wybralibyście na swoją ostatnią wieczerzę? A może interesuje Was świat widziany oczami zwierząt? Kultura Stolica literackich festiwali czy pusty rytuał książki? Trójmiasto kipi od literackich wydarzeń – festiwale, targi i spotkania autorskie przyciągają tłumy Sernik otula serce, jak ciepły kocyk Sernik to deser, który od pokoleń zachwyca swoją delikatnością i wyjątkowym smakiem Kulinaria Kulinarny grudzień w Trójmieście Restauracje w Trójmieście doskonale wyczuwają atmosferę grudnia i z tej okazji przygotowują specjalne świąteczno-biznesowe menu Biblioteczka Biblioteczka PRESTIŻU Jesień rozsiadła się wygodnie, a wraz z nią przyszedł czas na literackie wieczory pod kocem, z filiżanką herbaty w dłoni. Od ziarna do tabliczki Czekolada to coś więcej niż słodycz – to doświadczenie, które można porównać do degustacji wina czy kawy. Biblioteczka Biblioteczka PRESTIŻU Jesień zagościła w naszych domach, a my chętnie podążamy jej tropem do naszej biblioteczki. Kawiarnia z duszą Rozpoczynając swoją działalność w 2019 roku w niewielkim Bolszewie, Besova szybko przyciągnęła miłośników ręcznie tworzonych deserów i kawy. Tatar w roli głównej Tatar, znany również jako befsztyk tatarski, to klasyczna potrawa z surowego mięsa wołowego 1 z 10 >