Polędwicę z jelenia dokładnie oczyszczamy z błon. Marynujemy ją w pieprzu, owocach jałowca, tymianku, rozmarynie oraz czosnku.... czytaj
Filety z kurczaka oczyścić z błonek i pokroić na ok. 2 -3 cm kawałki. Wymieszać jogurt z wszystkimi przyprawami i dodać do kurczaka. Przykryć i odstawić na minimum 15 minut.... czytaj
Wszystkie przyprawy wymieszać w misce i dokładnie wetrzeć w mięso z obu stron. Przykryć i wsadzić do lodówki na minimum 4 godziny. Przygotowane mięso pieczemy w tłuszczu gęsim przez 2 godziny w temperaturze 120 C pod przykryciem.... czytaj
Sekretem tego drinka jest własnoręcznie wykonany sweet sour. Jak go przygotować?... czytaj
W garnku umieszczamy warzywa oraz szkielety z ryb zalewamy około 3 l wody, dodajemy ziele i liść laurowy, wolno gotujemy przez 60 minut.... czytaj
Natkę pokroić wraz z łodyżkami i zblendować wraz z czosnkiem i oliwą. Cieciorkę odcedzić i przełożyć do naczynia blendera, dodać tahinę, sól, sok z pomarańczy i wszystko zmiksować na bardzo gładką pastę.... czytaj
Gotujemy klasyczną bazę puree z mlekiem i tymiankiem, przecieramy i do gotującej bazy dodajemy starte sery i pozostałe składniki. Całość miksujemy, wkładamy w silikonowe półkule oraz mrozimy.... czytaj
Polędwicę wołową umyć, osuszyć ręcznikiem papierowym i pozbyć się błon, a następnie pokroić w cienkie plastry. Kolejnym krokiem jest umycie szparagów.... czytaj
Limonkę wyparzyć, wyszorować i otrzeć zieloną skórkę. Selera obrać, a inne warzywa dokładnie umyć... czytaj
Wołowinę zmielić razem z łojem na grubych oczkach. Następnie doprawić chili, kolendrą, sosem worcherster i uformować kotlety.... czytaj
Wszystkie przyprawy wymieszać w misce i dokładnie wetrzeć w mięso z obu stron. Przykryć i wsadzić do lodówki na minimum 4 godziny. Przygotowane mięso pieczemy w tłuszczu gęsim przez 2 godziny w temperaturze 120 C pod przykryciem....
Sekretem tego drinka jest własnoręcznie wykonany sweet sour. Jak go przygotować?
Natkę pokroić wraz z łodyżkami i zblendować wraz z czosnkiem i oliwą. Cieciorkę odcedzić i przełożyć do naczynia blendera, dodać tahinę, sól, sok z pomarańczy i wszystko zmiksować na bardzo gładką pastę....
Polędwicę wołową umyć, osuszyć ręcznikiem papierowym i pozbyć się błon, a następnie pokroić w cienkie plastry. Kolejnym krokiem jest umycie szparagów....