Przejdź do treści

Prestiż Magazyn Trójmiejski

Menu
Menu
Wydania magazynowe
O nas

Prestiz Trójmiasto

Prestiż
Facebook Prestiż Magazyn Trójmiejski Linkedin Prestiż Magazyn Trójmiejski Instagram Prestiż Magazyn Trójmiejski
 
Biznes
Facebook Prestiż Biznes Linkedin Prestiż Biznes
 
  • Biznes
  • Kultura
  • Motoryzacja
  • Zdrowie i uroda
  • Życie
  • Wydarzenia
  • Kroniki
  • Felietony
Kulinaria
Polędwica z jelenia sous vide

Polędwicę z jelenia dokładnie oczyszczamy z błon. Marynujemy ją w pieprzu, owocach jałowca, tymianku, rozmarynie oraz czosnku.

prestiz
Kulinaria
BUTTER CHICKEN

Filety z kurczaka oczyścić z błonek i pokroić na ok. 2 -3 cm kawałki. Wymieszać jogurt z wszystkimi przyprawami i dodać do kurczaka. Przykryć i odstawić na minimum 15 minut.

prestiz
Kulinaria
Żebro wołowe Black Angus Argentyna w sosie borowikowym

Wszystkie przyprawy wymieszać w misce i dokładnie wetrzeć w mięso z obu stron. Przykryć i wsadzić do lodówki na minimum 4 godziny. Przygotowane mięso pieczemy w tłuszczu gęsim przez 2 godziny w temperaturze 120 C pod przykryciem.

prestiz
Kulinaria
Autorski drink z sopocką wodą solankową

Sekretem tego drinka jest własnoręcznie wykonany sweet sour. Jak go przygotować?

prestiz

Advertisement

Kulinaria
Zupa rybna zakwaszana sokiem z kiszonego ogórka

W garnku umieszczamy warzywa oraz szkielety z ryb zalewamy około 3 l wody, dodajemy ziele i liść laurowy, wolno gotujemy przez 60 minut.

prestiz
Kulinaria
Hummus z natką pietruszki

Natkę pokroić wraz z łodyżkami i zblendować wraz z czosnkiem i oliwą. Cieciorkę odcedzić i przełożyć do naczynia blendera, dodać tahinę, sól, sok z pomarańczy i wszystko zmiksować na bardzo gładką pastę.

prestiz
Kulinaria
Krokiety ziemniaczane z polskim parmezanem i warzywne ragout

Gotujemy klasyczną bazę puree z mlekiem i tymiankiem, przecieramy i do gotującej bazy dodajemy starte sery i pozostałe składniki. Całość miksujemy, wkładamy w silikonowe półkule oraz mrozimy.

prestiz
Kulinaria
GRILLOWANA WOŁOWINA ZE SZPARAGAMI, PESTO I SMAŻONYMI BOCZNIAKAMI

Polędwicę wołową umyć, osuszyć ręcznikiem papierowym i pozbyć się błon, a następnie pokroić w cienkie plastry. Kolejnym krokiem jest umycie szparagów.

prestiz
Kulinaria
Zielone curry z  zielonymi WarzyWami, grzybami i ciecierzycą

Limonkę wyparzyć, wyszorować i otrzeć zieloną skórkę. Selera obrać, a inne warzywa dokładnie umyć

prestiz
Kulinaria
Burger wołowy

Wołowinę zmielić razem z łojem na grubych oczkach. Następnie doprawić chili, kolendrą, sosem worcherster i uformować kotlety.

prestiz
Kulinaria
Śledź po kaszubsku

Śledzie solankujemy w zalewie z wody, soli, liści laurowych, gorczycy i ziela angielskiego, następnie moczymy w wodzie i marynujemy w zalewie z wody ...

prestiz
Kulinaria
GRILLOWANA OŚMIORNICA

Ośmiornice oczyścić i gotować do miękkości przez około 45 min w wodzie z anyżem, liściem laurowym i zielem angielskim

prestiz
Kulinaria
PIKANTNE FLACZKI Z BOCZNIAKÓW

Warzywa obrać, umyć i pokroić - marchew i pietruszkę w julienne, cebulę w drobną kostkę, a czosnek i chilli w cienkie plasterki.

prestiz
Kulinaria
Żur na żytnim zakwasie i wiejskiej maślance

Do około 2 litrów zimnej wody wrzucamy kości, włoszczyznę, opaloną na ogniu cebulę i robimy wywar. Po około 2 godzinach wolego gotowania odcedzamy, a kości obieramy z mięsa i drobno kroimy

prestiz
  •  
  • 1 z 8
  • następna ›
Prestiz Trójmiasto

Najnowsze wydania

  • Wydania magazynowe
  • O nas
  • Redakcja
  • Reklama
  • Tutaj znajdziesz Prestiż
  • Kontakt
  • Eventy
Prestiż
Facebook Prestiż Magazyn Trójmiejski Linkedin Prestiż Magazyn Trójmiejski Instagram Prestiż Magazyn Trójmiejski
 
Biznes
Facebook Prestiż Biznes Linkedin Prestiż Biznes
 
Menu
Prestiż Magazyn Trójmiejski
  • Biznes
    • Finanse
    • Gospodarka
    • Nieruchomości
    • Samorząd
    • Technologie
  • Kultura
    • Sztuka
    • Rozrywka
    • Architektura i design
    • Biblioteczka
    • Trójmiejskie Instastory
    • Pojedynek rysowników
  • Motoryzacja
    • Auto test
    • Trójmiejski klasyk
  • Zdrowie i uroda
  • Felietony
  • Kroniki
  • Życie
    • Podróże
    • Sport
    • Nauka
    • Kulinaria
    • Moda
    • Społeczeństwo
  • Wydania magazynowe
  • O nas
  • Redakcja
  • Reklama
  • Tutaj znajdziesz Prestiż
  • Kontakt
  • Eventy
  • Prestiż Koszalin
  • Prestiż Szczecin
  • Prestiż Trojmiasto
Prestiż
Facebook Prestiż Magazyn Trójmiejski Linkedin Prestiż Magazyn Trójmiejski Instagram Prestiż Magazyn Trójmiejski
 
Biznes
Facebook Prestiż Biznes Linkedin Prestiż Biznes