Składniki :
- Bulion warzywny
- Boczniak,Marchew
- Pietruszka Korzeń
- Cebula
- Czosnek
- Chili
- Pomidory Pelati
- Kolendra
- Liść Laurowy
- Sól/ pieprz,
- Gałka muszkatowa
- Papryka mielona ostra
- Papryka mielona słodka
- Majeranek
Przygotowanie:
Warzywa obrać, umyć i pokroić - marchew i pietruszkę w julienne, cebulę w drobną kostkę, a czosnek i chilli w cienkie plasterki. Boczniaki dobrze osuszyć, następnie porwać lub pokroić w paski. Na rozgrzaną oliwę wrzucić cebulę, czosnek i chilli. Kiedy składniki się zarumienią, dodać marchew oraz pietruszkę. Wszystko smażyć przez około 2 minuty, następnie dodać majeranek, słodką i ostrą paprykę. Zalać bulionem, dodać liść laurowy. Gotować pod przykryciem, na małym ogniu przez 10 minut. W między czasie, boczniaki podsmażyć na oliwie przez około 10 minut, następnie dodać do garnka z warzywami. Następnie dodać pokrojone w kostkę pomidory. Wszystko gotować do momentu aż grzyby zmiękną. Na sam koniec dodać posiekaną, świeżą kolendrę.