Składniki :

  • Bulion warzywny
  • Boczniak,Marchew
  • Pietruszka Korzeń
  • Cebula
  • Czosnek
  • Chili
  • Pomidory Pelati
  • Kolendra
  • Liść Laurowy
  • Sól/ pieprz,
  • Gałka muszkatowa
  • Papryka mielona ostra
  • Papryka mielona słodka
  • Majeranek 

Przygotowanie:

Warzywa obrać, umyć i pokroić - marchew i pietruszkę w julienne, cebulę w drobną kostkę, a czosnek i chilli w cienkie plasterki. Boczniaki dobrze osuszyć, następnie porwać lub pokroić w paski. Na rozgrzaną oliwę wrzucić cebulę, czosnek i chilli. Kiedy składniki się zarumienią, dodać marchew oraz pietruszkę. Wszystko smażyć przez około 2 minuty, następnie dodać majeranek, słodką i ostrą paprykę. Zalać bulionem, dodać liść laurowy. Gotować pod przykryciem, na małym ogniu przez 10 minut. W między czasie, boczniaki podsmażyć na oliwie przez około 10 minut, następnie dodać do garnka z warzywami. Następnie dodać pokrojone w kostkę pomidory. Wszystko gotować do momentu aż grzyby zmiękną. Na sam koniec dodać posiekaną, świeżą kolendrę.