Świat schodzi na psy, kobiety przestają gotować.
Pycha w kulinarnym świecie bywa tak wielka, jak blond pukle znanej damy w znanym programie telewizyjnym o zacięciu rewolty kulinarnej.
Nie będzie to wspomnienie o muzyce mojej młodości, chociaż atmosfera wielu koncertowych i sytuacji jest nadal obecna we wspomnieniach.
Trudno w tym świecie totalnie porzucić swoją strefę komfortu.
Kultura kulinarna to rzecz niebywale istotna dla każdego z nas. Smaki, które poznaliśmy w dzieciństwie ukształtowały nasz kręgosłup kulinarny i pamiętamy je przez całe życie pieczołowicie pielęgnując w domowym zaciszu.
Jak świat długi i szeroki znajdziecie wiele niespodzianek kulinarnych. Każdy region na tej planecie ma swoje sekrety żywieniowe. Także my, a nasze sekrety wprowadzają wiele nacji w osłupienie gdyż twierdzą, że zjadamy produkty niejadalne.
Nie będzie to opowieść o subkulturach i podziałach rasowych. To kulturowy wypadek, który poczynili ludzie w swojej słabości do cukru, który niszczy i niczym narkotyk uzależnia nasze organizmy.
Niedorzeczne traktowanie młodych gości restauracyjnych przybytków jest kuriozalne.
No tak żeby nie z grubej rury od razu, ale powód zawsze się znajdzie. Nie zamykamy ogona ze spożyciem alkoholu w Europie, ale też nie wylewamy za kołnierz.
W kraju, gdzie posiadamy miliony lekarzy, selekcjonerów piłkarskich i samych smakoszy - nie ma miejsca na podstawy dobrych manier przy stole.