Hotele bez dzieci – jeden z tematów, który od kilku lat dzieli Polskę na pół. ... czytaj
Nietypowo wyciągnięta czarka do kawy, podłużna deska na sushi, misa w kształcie nadmorskiej muszli – wszystko przy użyciu koła garncarskiego.... czytaj
Pył czepia się smrodu palonego koksu. Walenie młotów tnie jazgot plującej iskrami szlifierki, a dym gryzie, lecz nie kryje pogiętego chaosu żelastwa pod ścianami.... czytaj
Prowadzi sopocki Hotel Bursztyn i sąsiadującą z nim restaurację Pomarańczowa Plaża.... czytaj
Wychowuje dwójkę dzieci, prowadzi własną firmę, prowadzi bloga i z sukcesami trenuje triathlon.... czytaj
Za dnia piastuje strategiczne stanowisko w największej polskiej firmie odzieżowej.... czytaj
Dzień zaczynała od poszukiwania śniadania, a kończyła, układając się do snu w nowym schronieniu.... czytaj
Dla jednych to śmiałkowie, dla innych pozytywnie zakręcona grupa, dla jeszcze innych szaleńcy. Dla trójmiejskich morsów rozpoczął się właśnie sezon kąpieli.... czytaj
Człowiek, który pokolorował gdańskie ulice. Kiedyś gwiazda hiphopowego podziemia, dziś ceniony artysta, którego murale ozdabiają wnętrza biurowców i modnych restauracji.... czytaj
Na spełnianie marzeń oraz odważne przedsięwzięcia nigdy nie jest za późno. Wie o tym najlepiej Katarzyna Kozłowska – gdynianka, mężatka oraz matka.... czytaj
Czym jest świadomy luksus? Jaka jest przyszłość konsumpcjonizmu? Do refleksji zaprasza Aga Smektała, ekspertka budowania marki, której wykładu na temat trendów w zarządzaniu marką luksusową posłuchać będzie można 20 marca w Warszawie.
...
Można próbować oszukać przeznaczenie. Oswoić się z myślą, że to co nam pisane, znajduje się w gwiazdach.
Pieczone udko z królika na duszonym porze podane z kaszą jaglaną z karmelizowaną marchwią z imbirem na carpaccio z gotowanego buraka....
Jest w nas jakaś tęsknota za tym, co dawne. Lubimy stare filmy, z rozrzewnieniem wspominamy potrawy zapamiętane z dzieciństwa i z przyjemnością powracamy do miejsc, w których kiedyś byliśmy....