W gdyńskim POPin’ie działa kucharz, który nadaje amerykańskiego sznytu potrawom przygotowywanym wyłącznie z lokalnych produktów.... czytaj
Kucharz, który inspiracje czerpie z przedwojennych książek kucharskich, a swoją kuchnię opiera o specjały regionalnych rzemieślników.... czytaj
Człowiek, który gotuje od zawsze, a w swojej kuchni jest otwarty na różnorodne kulinarne doświadczenia.... czytaj
Śledzę najwybitniejszych szefów kuchni z całego świata. Uważam również, że szefowie kuchni powinni odwiedzać konkurencyjne restauracje, aby sprawdzać i porównywać dania.... czytaj
Myślę, że coś co rozpieści naprawdę większość osób to nasz ramen. Bardzo aromatyczny bulion oraz intensywne Tare.... czytaj
Będąc w restauracji Menya Musashi przeniesiesz się do Japonii.... czytaj
Kulinarnego bakcyla złapał już jako dziecko, a kuchnia mamy była jego ulubionym miejscem w domu.... czytaj
Ciekawość popycha do szukania inspiracji, a kreatywność napędza wyobraźnię.... czytaj
Uwielbia śledzie pod każdą postacią, a w kuchni stawia na regionalne produkty. Nie boi się kulinarnych eksperymentów i zaskakujących połączeń smakowych, jak np. sos na bazie kawy i czosnku.... czytaj
Kulinarne doświadczenie zdobywał w najlepszych hotelowych restauracjach w Polsce, m.in. w hotelu Bryza w Juracie, Sobieski i Sheraton w Warszawie, czy też w słynnej restauracji Belvedere w Łazienkach Królewskich.... czytaj
Lubi eksperymentować w kuchni i uważa, że prawdziwy kucharz powinien skosztować każdej potrawy.
Uwielbia łączyć smaki w poszukiwaniu zupełnie nowych doznań kulinarnych
Jedzenie ma być doznaniem unikalnym, które sprawia ogromną przyjemność i oddziałuje na zmysły wzroku, smaku i węchu - taką filozofię wyznaje Marcin Leszczyński, szef kuchni restauracji Projekt 36 w sopockiej Villi Antonina.
Jest jednym z najlepszych polskich kucharzy. Pochodzi z Trójmiasta, ale sławę zdobył w Warszawie, będąc szefem kuchni restauracji Tamka 43....