Lato na talerzu - Jajecznica z wędzonymi sardynkami na chlebie

Latem wszystko jest łatwiejsze, przyjemniejsze, a jedzenie ma niepowtarzalny smak. To czas kiedy nie przesadzamy z jego ilością, ciężkością i wybieramy potrawy lekkie. Świeże owoce i warzywa kuszą zapachami i kolorami, ryby przyciągają aromatem, wybieramy chłodnik zamiast talerza gorącej zupy, a śniadanie staje się najważniejszym posiłkiem dnia. Razem z Eintopf wybraliśmy dla was kilka potraw, które będą smakowitym dodatkiem do tej najlepszej pory roku. Chce się jeść, chce się żyć! Smacznego.
Składniki:
4 jaja
4 wędzone sardynki
garść kiełków, daliśmy z rzodkiewki
garść szczypiorku
4 pajdy chleba
sól, pieprz
masło
Z jajek zróbcie na patelni jajecznicę, doprawcie ją solą i pieprzem. Kromki chleba posmarujcie masłem, ułóżcie na nich jajecznicę, rozłóżcie następnie kiełki, połóżcie po 2 sardynki na pajdę, posypcie szczypiorkiem. Smacznego!