Przejdź do treści

Prestiż Magazyn Trójmiejski

Menu
Menu
Wydania magazynowe
O nas

Prestiz Trójmiasto

Prestiż
Facebook Prestiż Magazyn Trójmiejski Linkedin Prestiż Magazyn Trójmiejski Instagram Prestiż Magazyn Trójmiejski
 
Biznes
Facebook Prestiż Biznes Linkedin Prestiż Biznes
 
  • Biznes
  • Kultura
  • Motoryzacja
  • Zdrowie i uroda
  • Życie
  • Wydarzenia
  • Kroniki
  • Felietony
Kulinaria
Smaki z narciarskich kurortów

Zacznijmy od naszego kraju, czy Polska jedynie oscypkiem stoi?

Agata Rudnik
Kulinaria
Zimowe smaki w jednym garnku

Za nami Sylwester i Nowy Rok, ale przed nami dłuuugi, ciemny i mroźny sezon zimowy. Co jeść, by mieć siły do walki z niskim temperaturami? 

Agata Rudnik
Kulinaria
Wesołych świąt vs buon natale

Za względu na podróże Kuby Maja, o świątecznych smakach rozmawialiśmy już pod koniec listopada. Sprzyjała nam jednak nawet pogoda, bo za oknem pojawił się pierwszy śnieg. 

Agata Rudnik
Kulinaria
Kuchnia z dynia, gałką muszkatułową i truflami pachnąca.

Listopad to nie tylko miesiąc zadumy, melancholii i jesiennej szarugi. Przepełniony jest wyjątkowymi aromatami i smakami. Jakimi? 

Agata Rudnik

Advertisement

Kulinaria
jesień na talerzu, lato w sercu

Do tej pory nasz kulinarny cykl powstawał we wnętrzach sopockiej restauracji Grono di Rucola. 

Agata Rudnik
Kulinaria
La vita è bella

Taka okazja nie zdarza się często. W kuchni sopockiej restauracji Grono di Rucola gotowaliśmy z kulinarnymi osobistościami Trójmiasta - Claudią Filippi - Chodorowską, Honorowym Konsulem Republiki Włoskiej i Kubą Majem, pasjonatem kuchni świata. 

Agata Rudnik
Kulinaria
Street food to nie shit food

Ostrygi na plaży w Brazylii, makaron ryżowy z kurczakiem na ulicy w Bangkoku, grillowane mięso na placu Djemaa el Fna w Marrakeszu, czy arancini i calzone na targi w Palermo - są miejsca na świecie czarujące bogactwem aromatycznych przysmaków serwowanych prosto z ulicznych stoisk. 

Agata Rudnik
Kulinaria
Letnie smaki na talerzu

Kiełbasa z grilla, gofry i tłusta smażona ryba w panierce - czy to jedyne typowe polskie smaki kojarzone z latem?  

Agata Rudnik
Kulinaria
Gość nasz pan (czy na pewno?)

Przychodzi Polak do restauracji i… W zasadzie na ten temat można napisać książkę. Claudia Filippi - Chodorowska i Kuba Maj przytaczają kilka anegdot i historii z własnego doświadczenia. 

Agata Rudnik
Kulinaria
Zust do ust

Ku przestrodze taki podtytuł nosił pierwszy artykuł z naszego nowego cyklu Historie Kuchenne. 

Agata Rudnik
Kulinaria
Ku przestrodze

Czy warto otwierać nową restaurację w Trójmieście? Na co należy uważać w branży gastronomicznej? Jak znaleźć dobrego szefa kuchni? 

Agata Rudnik
Prestiz Trójmiasto

Najnowsze wydania

  • Wydania magazynowe
  • O nas
  • Redakcja
  • Reklama
  • Tutaj znajdziesz Prestiż
  • Kontakt
  • Eventy
Prestiż
Facebook Prestiż Magazyn Trójmiejski Linkedin Prestiż Magazyn Trójmiejski Instagram Prestiż Magazyn Trójmiejski
 
Biznes
Facebook Prestiż Biznes Linkedin Prestiż Biznes
 
Menu
Prestiż Magazyn Trójmiejski
  • Biznes
    • Finanse
    • Gospodarka
    • Nieruchomości
    • Samorząd
    • Technologie
  • Kultura
    • Sztuka
    • Rozrywka
    • Architektura i design
    • Biblioteczka
    • Trójmiejskie Instastory
    • Pojedynek rysowników
  • Motoryzacja
    • Auto test
    • Trójmiejski klasyk
  • Zdrowie i uroda
  • Felietony
  • Kroniki
  • Życie
    • Podróże
    • Sport
    • Nauka
    • Kulinaria
    • Moda
    • Społeczeństwo
  • Wydania magazynowe
  • O nas
  • Redakcja
  • Reklama
  • Tutaj znajdziesz Prestiż
  • Kontakt
  • Eventy
  • Prestiż Koszalin
  • Prestiż Szczecin
  • Prestiż Trojmiasto
Prestiż
Facebook Prestiż Magazyn Trójmiejski Linkedin Prestiż Magazyn Trójmiejski Instagram Prestiż Magazyn Trójmiejski
 
Biznes
Facebook Prestiż Biznes Linkedin Prestiż Biznes