BLINY KUKURYDZIANE Z WĘDZONYM ŁOSOSIEM, KREMEM FRAICHE, AWOKADO I GRANATEM
MAGIEL TOWARZYSKI
Składniki:
Kukurydza konserwowa 500g,
czosnek 1 większy ząbek,
mleko 100ml,
drożdże 10g,
mąka pszenna 70g,
1 jajko,
sól,
pieprzdo smaku.
Przygotowanie:
Wszystkie składniki blędujemy pulsacyjne i robimy z nich ciasto na bliny. Jeśli ciasto będzie za luźne, trzeba dodać trochę mąki. Bliny smażymy na oleju, gdy się ładnie zarumienią, obracamy na drugą stronę. Gdy jesteśmy pewni, że nasze bliny są już upieczone, ściągamy i kładziemy na papier, żeby ściągnąć cały tłuszcz. Kładziemy na talerz na górę, aksamitnie lejemy krem fraiche. Na krem kładziemy wędzonego łososia, obok zaś awokado i granata.
Smacznego!