Jajko to podstawa. Jaja faszerowane wędzonym łososiem

Eintopf

Jest symbolem odrodzenia. Chroni przed złem. W wielu kulturach ma wręcz kosmiczny wymiar. Jajko. Małe, niepozorne, rządzi na stołach niemal całego świata, w przeróżnych odsłonach. My razem z naszymi kulinarnymi mistrzami z Eintopf pochylamy się nad jajkiem Wielkanocnym w jego klasycznym i szkockim wydaniu. Smacznego!

Składniki:

8 ugotowanych na twardo jaj

4 plastry wędzonego łososia

2 łyżeczki musztardy Dijon

3-4 łyżki majonezu

1 szalotka, drobno posiekana

1 łyżka soku z cytryny

1 łyżeczka papryki wędzonej w proszku

sól

pieprz

3-4 łyżeczki kawioru

 

Jajka przekrójcie na pół, wyjmijcie delikatnie żółtka, które wrzućcie do malaksera. Dodajcie pozostałe składniki i zmiksujcie na gładką masę. Gotowym farszem napełnijcie jajka, udekorujcie kawiorem. Smacznego!