Jajko to podstawa. Jaja faszerowane wędzonym łososiem
Jest symbolem odrodzenia. Chroni przed złem. W wielu kulturach ma wręcz kosmiczny wymiar. Jajko. Małe, niepozorne, rządzi na stołach niemal całego świata, w przeróżnych odsłonach. My razem z naszymi kulinarnymi mistrzami z Eintopf pochylamy się nad jajkiem Wielkanocnym w jego klasycznym i szkockim wydaniu. Smacznego!
Składniki:
8 ugotowanych na twardo jaj
4 plastry wędzonego łososia
2 łyżeczki musztardy Dijon
3-4 łyżki majonezu
1 szalotka, drobno posiekana
1 łyżka soku z cytryny
1 łyżeczka papryki wędzonej w proszku
sól
pieprz
3-4 łyżeczki kawioru
Jajka przekrójcie na pół, wyjmijcie delikatnie żółtka, które wrzućcie do malaksera. Dodajcie pozostałe składniki i zmiksujcie na gładką masę. Gotowym farszem napełnijcie jajka, udekorujcie kawiorem. Smacznego!