Świąteczna kolacja integracyjna

5 sprawdzonych adresów

L'Entre Ville

Co roku wśród pracodawców pojawia się ten sam problem – organizacji wigilii firmowej, a konkretniej wybór tego jedynego miejsca, które spełni wszystkie oczekiwania. Różne lokale prezentują inną ofertę, dlatego warto zapoznać się z całym wachlarzem możliwości. Przedstawiamy listę miejsc, które warto wziąć pod uwagę planując świąteczną kolację integracyjną.

Każda restauracja to inne menu, wystrój i zwyczaje. Dlatego tak ważne jest, żeby wybrać miejsce, które będzie dopasowane do polityki firmy. Trójmiejskie lokale oferują naprawdę sporo i jak zawsze, już w listopadzie, prezentują własną ofertę świąteczną.

Nowoczesne Crudo

Oferta specjalna w Crudo to połączenie tradycyjnych świątecznych specjałów w nowoczesnym wydaniu. Wykwintne smaki zadowolą nawet wymagające podniebienie, dzięki najwyższej jakości produktom w znakomitym połączeniu z umiejętnościami szefów kuchni. Crudo w Sopocie to idealny adres na większe spotkania firmowe, ze względu na sporą salę, natomiast Crudo w Gdyni będzie znakomite na organizację kameralnego spotkania.

Firmy, które zdecydują się na wybór organizacji spotkania świątecznego w tym lokalu, mogą spodziewać się niezapomnianej atmosfery w pięknych wnętrzach, wyjątkowych doznań smakowych oraz dużego wyboru wina, w którego wyborze można liczyć na profesjonalną i uśmiechniętą obsługę.

Na firmową wigilię restauracja przygotowała trzydaniowe menu, którego cena wynosi ok. 150 zł za osobę. W skład takiego posiłku wchodzi zupa grzybowa z ravioli z borowikami, polędwica wołowa Wellington z pastą z trufli w cieście francuskim, podana z sosem z czerwonego wina oraz na deser śliwka z cynamonem, kruszonka, karmel i lody piernikowe. Istnieje również możliwość przygotowania wegetariańskiej/wegańskiej propozycji menu.

Wybór Crudo na organizację świątecznego przyjęcia premium to obietnica niezapomnianych wrażeń, cenowo dostępnych dla każdej z firm.

Restauracja Magiel. Z widokiem na Motławę

Magiel w hotelu Almond to wyjątkowe miejsce na kulinarnej mapie Gdańska, gdzie tradycyjna kuchnia łączy się z nowoczesnością. Klimatyczne wnętrza z widokiem na Motławę, staropolska gościnność i wyśmienite potrawy - to gwarancja zadowolenia gości. Przygotowując ofertę wigilijną, restauracja opierała się na tradycyjnych polskich daniach, takich jak pierogi z grzybami i kapustą, barszcz z uszkami czy bigos w wersji wegetariańskiej. Wszystkie potrawy wykonywane są pod czujnym okiem szefa kuchni - Bartosza Czyżyka. Magiel dostosował się również do indywidualnych potrzeb gości i na specjalne zamówienie opracował menu wegańskie, gdzie znalazły się takie specjały jak gołąbki z kaszą gryczaną i borowikami czy z kotleciki z ciecierzycy podanymi na kiszonej kapuście. Dodatkowym atutem jest posiadanie własnej cukierni. Tutaj codziennie powstają znakomite desery i ciasta, jak choćby słynny sernik Almond czy beza Pavlova. Na tegoroczne święta również przygotowuje się tutaj klasyczne wypieki: pierniki, makowce czy serniki. Ceny menu są zróżnicowane i zależą od doboru i ilości dań, kształtują się między 120 a 230 złotych.

Tym, co wyróżnia restaurację jest dbałość o najdrobniejsze szczegóły: wystrój, piękna zastawa, doskonała obsługa, ale przede wszystkim znakomite menu. Co więcej, każdego roku sprowadza kilkadziesiąt żywych choinek, aby już na samym wejściu można było poczuć magię świąt. Całą przestrzeń wypełnia aromatyczny zapach świerku, a subtelne światło dodaje niezwykłego uroku.

Restauracja True. Lokalnie i luksusowo

Grudzień to wyjątkowy czas spotkań, dlatego Restauracja True przenosi domowy, wigilijny nastrój do lokalu, gdzie aż chce się spędzić czas ze współpracownikami, przyjaciółmi czy najbliższymi. Jak co roku we wnętrzu True nie może zabraknąć tradycyjnych, świątecznych dekoracji. Widok z okien rozpościera się na zaśnieżony i pięknie oświetlony Gdańsk, a towarzyszące mu dźwięki pastorałek oraz unoszący się zapach pierników w restauracji, pozwalają poczuć prawdziwie święta.

W takich okolicznościach Restauracja True przygotowała oczywiście tradycyjną ofertę na Wigilię oraz taką opartą o koncept surf&turf. Obie propozycje skonstruowane są tak, aby goście poczuli prawdziwy, magiczny klimat tego szczególnego czasu. Półmiski pełne świątecznych dań przygotowane do dzielenia się przez gości, filetowane na świeżo ryby, krojone mięsa, pachnące desery przygotowane w naszej cukierni oraz wyborne wina, to produkty, na których opiera się tegoroczna oferta. Ceny menu są zróżnicowane ze względu na produkty, które się w nim znajdą. Koncept True oparty jest na bardzo dobrych lokalnych produktach oraz na tych luksusowych ze świata. Dajemy wachlarz możliwości.

L'entre Villes. Efekt wow

A gdyby tak spędzić firmową Wigilię w Sopocie? Taką możliwość oferuje Restauracja L'Entre Villes. Przepiękne wnętrza, doskonałe dania, obsługa na najwyższym poziomie i miejsce, którego nie da się zapomnieć, to właśnie charakteryzuje jedną z najbardziej prestiżowych restauracji w Trójmieście.

L’Entre Villes to więcej niż restauracja. Poza tradycyjnym, świątecznym menu, w stylu fine dinnig, oferują swoim gościom sale na wyłączność – aby spotkanie firmowe było wyjątkowe i intymne, dokładnie takie jak powinno być. Całości dopełnią niebagatelne dekoracje świąteczne czy sesja zdjęciowa, o którą rozbudowana jest propozycja restauracji. Bogata oferta menu, zarówno serwowanego jak i bufetowego zaspokoi oczekiwania najbardziej wymagających smakoszy.

W tle świątecznych potraw L’Entre Villes proponuje muzykę na żywo dopasowaną do okazji. Dla mniej tradycjonalnych Gości przygotują wieczór cygarowy w pokoju VIP, degustację wina czy zabawę do białego rana…

A jeżeli szukacie prezentów świątecznych, mają dla was zestawy upominkowe, oryginalnych gdańskich trunków Goldwasser.

Arche Dwór Uphagena. Z historią w tle

Restauracja Stara Kuchnia to wyjątkowa przestrzeń w budynku Dworu Uphagena. Centralne miejsce w sali restauracyjnej zajmuje stara kuchnia z końca XIX wieku, która pierwotnie była kuchnią na ogień, następnie przerobiona została na kuchnię gazową. Wyeksponowana naturalna cegła, oryginalna ceramiczna podłogą z 1920 roku sprawi, że świąteczne spotkanie na długo pozostanie w pamięci.

O pełne wykwintnych, świątecznych smaków menu dbają kucharze oraz mistrzyni cukiernictwa - wielokrotnie nagradzani i chwaleni przez gości. Klientom biznesowym Arche oferuje cztery propozycje wigilijnego menu, będącego połączeniem zarówno tradycyjnych, jak i nowoczesnych dań świątecznych. Menu pełne smaków i świeżych składników - do wyboru w formie bufetu lub serwowane do stolika. W jednej z propozycji wigilijnego bufetu znajdą się takie dania jak: pikantna zupa rybna z szafranem, brandy, mleczkiem kokosowym czy barszcz czerwony z uszkami grzybowymi. Świąteczne propozycje obejmują odpowiednio: w bufecie - zupy, dania główne, przystawki, dania zimne, słodki bufet i napoje; w menu serwowanym: zupę, danie główne, deser, wodę. Ceny zaczynają się już od 95 zł za osobę (w menu serwowanym).

Ponadto w ramach oferty dodatkowej program firmowej Wigilii może być uzupełniony o atrakcje/animacje o tematyce świątecznej, jak np.: bożonarodzeniowe warsztaty ceramiczne organizowane przez Fundację Leny Grochowskiej, oprawę muzyczną czy ozdabianie pierników.