NA GRILLA DO MAGLA
Jak co roku, Hotel Almond zakończył sezon letni zapraszając swoich gości, przyjaciół i partnerów biznesowych na grill&garden party w hotelowej restauracji Magiel. Szef kuchni Przemysław Langowski zaserwował wyśmienite dania, a cały wieczór umiliła muzyka Felipe Alvarado.
Menu zostało skomponowane w taki sposób, aby pozostawić gości jeszcze w letnim klimacie, ale też przypomnieć o tym, iż jesień pod względem kulinarnym również ma wiele ciekawego do zaoferowania. Aromatyczny żur i krem z młodej marchewki z mleczkiem kokosowym rozgrzały gości. W formie przekąsek podano m.in. bruschettę z grilla z cząstkami świeżego pomidora i złocistą oliwą, a także rostbef pieczony na dwa sposoby – marynowany w musztardzie francuskiej lub podany w sosie sojowym z papryką chilli, czosnkiem i świeżym imbirem.
W menu nie zabrakło też polskich akcentów. Schab nadziewany duszoną kapustą i grzybami, kaszanka z grilla z duszonymi pieczarkami i cebulą z ziołami, karkówka w ziołach, czy biała kiełbaska własnego wyrobu z wędzoną papryką przypomniały gościom o bogatych tradycjach kulinarnych naszego kraju. Ciekawostką był też bekon smażony w całości krojony przy gościach. Szef kuchni świetnie też zestawił smak łososia z grilla z korzennymi warzywami i pieczonym burakiem.
Daniom towarzyszyła słoneczna i pełna smaku Sangria – trunek hiszpańskiego lata. Nie zabrakło też dobrej muzyki, tańców i konkursu wizytówkowego, w którym można było wygrać zaproszenia do Almond SPA oraz samochód marki Volkswagen na weekend ufundowany przez dealera City Motors.