Restauracja Mnie to Rybka już od ponad roku znajduje się na kulinarnej mapie Trójmiasta. Dzięki niezwykłej synergii idei, umiejętności oraz smaku stanie się na niej punktem jeszcze jaśniejszym. A wszystko to za sprawą nowego szefa kuchni i jego ciekawych pomysłów.
Nowym ogniwem w zespole jest szef kuchni Yannick Chauvet. W swojej karierze miał okazję pracować w wielu restauracjach, zarówno w Polsce, jak i zagranicą. W 2016 roku, jeszcze jako szef kuchni w Cyrano & Roxane, został wyróżniony w prestiżowym przewodniku Gault&Millau, który dyktuje kulinarne trendy w 12 państwach.
Razem z Yannick'iem zaczynamy realizować nową koncepcję restauracji zainspirowaną smakami z różnych regionów świata. W głównej mierze opierać się będziemy na świeżych rybach, ale nie tylko gdyż amatorzy mięs także zaspokoją u nas swoje podniebienia - zapewnia Mateusz Kubiak, właściciel restauracji. Rzeczywiście w nowej karcie nie brakuje inspiracji kuchnią francuską, włoską, a nawet azjatycką. Dania bazują na takich produktach jak dorada, makrela, dorsz czy pstrąg. W niedalekiej przyszłości będzie można u nas znaleźć jeszcze więcej ciekawych propozycji. Stopniowo wprowadzamy dania z owocami morza, a od połowy maja planujemy rozpocząć tygodniowe cykle inspirowane kuchnią danego kraju bądź regionu – dodaje właściciel. Warto dodać, że goście w menu znajdą również ciekawe propozycje deserów.
Oprócz nowej karty dań stworzona została również nowa karta win. Trunki dobierał Tomasz Kalenik, sommelier z Gdańska. Znajduje się w niej 11 pozycji. Wina pochodzą między innymi z Włoch, Nowej Zelandii oraz Hiszpanii. Są na tyle zróżnicowane, że każdy z gości bez problemu znajdzie propozycję, która trafi w jego gusta. Restauracja to jednak nie tylko smak, ale również odpowiednia atmosfera. W Mnie to Rybka jest ona niezobowiązująca i niezwykle przyjazna.
Chcielibyśmy zabrać zmysły naszych gości w kulinarną podróż - zapraszają Mateusz Kubiak oraz Yannick Chauvet.