Klimat karaibskich wysp był inspiracją dla Macieja Ryniewicza przy projektowaniu wnętrza cocktail baru Fidel w Sopocie. Lokal szybko podbił serca mieszkańców Trójmiasta nie tylko dzięki alkoholowym koktajlom przyrządzanym na setki sposobów, ale też dzięki wyjątkowemu wnętrzu.
Architektowi i właścicielom zależało na stworzeniu nowoczesnego wnętrza, ale za pomocą klasycznych elementów. Nic zatem dziwnego, że w Fidelu mieszają się różne materiał, nowe ze starymi, surowe i eleganckie, kolory ciepłe i zimne. Wszystko ze sobą współgra i koresponduje.
W lokalu dominują naturalne, surowe i postarzane materiały takie jak drewno, stal, odkryty beton konstrukcyjny, corten. Centralnym punktem jest klasyczny bar wykonany w całości ze stali, charakteru dodają industrialne lampy oraz szklane żyrandole. By jednak przełamać surowy charakter wnętrza, architekt zdecydował się na wprowadzenie żywej roślinności i dekoracji z tropikalnych owoców.
Zieleń znajdziemy zarówno we wnętrzu, jak i w części zewnętrznej, która latem pełni funkcję otwartego ogródka, zimą zaś jest klimatycznym ogrodem zimowym, w który tętni życie towarzyskie. Zwraca uwagę również florystyczny wzór na materiałach obiciowych i tapetach, które zostały zaprojektowane i wyprodukowane specjalnie dla Fidela.
Fidel to zdecydowanie lokal świetnie zaprojektowany z myślą o biesiadowaniu i głośnych rozmowach. Dzięki temu jest to miejsce, do którego zawsze chętnie się wraca. Można tu poczuć atmosferę gorącej Kuby i innych karaibskich wysp, poczuć się zupełnie swobodnie i w pięknym otoczeniu rozkoszować się egzotycznymi smakami.