Tradycyjne hiszpańskie potrawy, a także widowiskowy pokaz tańca flamenco, czekały na gości kolejnej już imprezy z cyklu Lobster & Art. Wieczór Hiszpański, nad którym patronat objął Honorowy Konsul Hiszpanii w Gdańsku, przyciągnął duże grono miłośników dobrej kuchni i sztuki.
Na stołach gości obecnych podczas wieczoru pojawiły się kolorowe przystawki tapas, a także dania główne, takie jak paella valenciana i tortilla español. Goście mogli również wypróbować tradycyjną hiszpańską Sangrię, czyli owocowy napój alkoholowy na bazie wina. Spotkanie przyciągnęło zarówno mieszkańców Trójmiasta jak i przedsiębiorców, było więc niepowtarzalną okazją na nawiązanie nowych znajomości i kontaktów.
– Główną ideą przyświecającą naszym wydarzeniom jest przybliżenie mieszkańcom Trójmiasta kultury i kuchni z różnych zakątków świata – mówią Danuta Jasik i Sylwia Pawłowska, właścicielki Lobstera. – Wierzmy, że kuchnia i sztuka to idealne połączenie, dlatego podczas naszych wydarzeń pragniemy zapewnić lokalnym artystom przestrzeń na zaprezentowanie swojej twórczości – dodają właścicielki.
Główną atrakcją wieczoru był występ Beaty Tyszki ze szkoły tańca La Paloma. Artystka zaprezentowała publiczności radosny, niezwykle ekspresyjny pokaz tańca flamenco. O oprawę muzyczną zadbał zaś wirtuoz gitary Mikołaj Dudkiewicz. Już 29 listopada Lobster zaprasza na Wieczór Polski, podczas którego zaprezentowane zostaną najciekawsze propozycje kulinarne i artystyczne z naszego kraju.