Smaki nieba i ziemi
Mec. Małgorzata Kropielnicka i Mec. Eliza Falba - Komorowska
Smaki nieba i ziemi - pod takim hasłem przebiega czwarta już ogólnopolska akcja charytatywna Fundacji Między Niebem a Ziemią. Bierze w niej udział ponad 50 prawników i biznesmenów, którzy spotykają się w kilkunastu restauracjach w Polsce na warsztatach kulinarnych. W Trójmieście warsztaty zostały zorganizowane w restauracjach Tłusta Kaczka i Sanatorium.
Z przepisów, które są przygotowywane na warsztatach powstanie książka kucharska. Będzie ona w tym roku cegiełką na rzecz Fundacji. Partnerem i sponsorem jest w tym roku bank Freidrish Wilhelm Raiffeisen. Fundacja Między Niebem a Ziemią, która pomaga nieuleczalnie chorym dzieciom i ich rodzinom już od prawie trzech lat aktywuje środowisko prawnicze i biznesowe do wspólnych akcji charytatywnych. Zdobyte fundusze przeznaczane są na zakup sprzętu rehabilitacyjnego, rehabilitacje, zabiegi, turnusy, ale także na pomoc materialną rodzicom i opiekunom ciężko chorych dzieci.
W Trójmieście odbędzie się jeszcze jeden warsztat, a jego gospodarzem będzie powstająca w Sopocie Restauracja Morska. Akcja Smaki Nieba i Ziemi będzie miała swój finał pod koniec roku w kilku miastach w Polsce, gdzie organizowane będą aukcje, na których będzie można kupić min. książkę kucharską oraz wylicytować ciekawe przedmioty. W ubiegłym roku podczas aukcji w Dworze Oliwskim udało się zebrać ponad 100 tysięcy złotych. Akcję i działania fundacji wspiera magazyn Prestiż.