Wieczór z efektem WOW
Restauracje, które potrafią więcej niż tylko dobrze nakarmić
Wieczór z efektem WOW
Restauracje, które potrafią więcej niż tylko dobrze nakarmić
W Trójmieście rośnie apetyt na kolacje z rozmachem. Coraz więcej restauracji wykracza poza codzienną kartę i serwuje wieczory, które łączą kuchnię z teatrem, sztuką i storytellingiem. Degustacje komentowane przez szefów kuchni, wieczory tematyczne inspirowane kulturami świata, kolacje z pairingiem win, muzyką na żywo i nieoczywistą narracją — to już nie dodatek, ale znak rozpoznawczy najlepszych lokali. Zajrzyj z nami do miejsc, które robią z kolacji prawdziwe wydarzenie.
Wyobraź sobie wieczór, gdy przekraczasz próg restauracji, a codzienność powoli znika. Miękkie światło tańczy na ścianach, a każdy detal – od zastawy po zapachy i uważną obsługę – zapowiada coś wyjątkowego. To kolacje tematyczne, które przenoszą w inne kultury i smaki. To komentowane degustacje, podczas których szef kuchni i sommelier odkrywają kulinarne sekrety. To wieczory z muzyką na żywo, w których kuchnia spotyka się ze sztuką. Takie wydarzenia to dopracowana opowieść – współtworzona przez cały zespół i gości.



Searcle Gdynia - Piotr Sójka, szef kuchni, Marek Pietrzak zastępca szefa kuchni

Restauracja Magiel

Restauracja Wave, Sheraton Sopot Hotel


Hard Rock Cafe

Courtyard Gdynia Waterfront