Gyozilla Sushi & Cocktails
Wschodni zakątek na
Garnizonie
Gyozilla Sushi & Cocktails
Wschodni zakątek na Garnizonie
W samym sercu gdańskiego Garnizonu znajduje się restauracja Gyozilla Sushi & Cocktails, która nieustannie przyciąga uwagę miłośników kuchni japońskiej. To jedno z miejsc, gdzie tradycja spotyka się z nowoczesnością, oferując swoim gościom nie tylko doskonałe sushi, ale i japońskie dania ciepłe w stylu fusion. Restauracja, która niedawno obchodziła swoje drugie urodziny, stanowi jedno z kluczowych ogniw rodziny Gyozilla, która na przestrzeni lat starannie dopracowała swój koncept.
- Od początku istnienia marki Gyozilla karmiliśmy naszych gości pysznym sushi. Teraz proponujemy też dania kuchni ciepłej i przystawki w stylu japońskiej kuchni fusion oraz unikalny cocktail bar, będący integralną częścią całej koncepcji. Te trzy sekcje idealnie ze sobą współgrają i powodują, że tworzymy jedyne takie miejsce w kraju - opowiada Michał Chojnacki, współwłaściciel restauracji.
Gyozilla od samego początku stawia na najwyższą jakość. To podejście doskonale widać w oferowanych nigiri i sashimi, które ukazują świeżość ryb i owoców morza, a także w autorskich rolkach Maki Special. To pozycje, które wyróżniają restaurację na tle innych lokali tego typu w Polsce – unikalne, dopracowane kompozycje smakowe zyskują uznanie wśród gości, którzy doceniają dbałość o każdy szczegół, od składników po własnoręcznie przygotowywane sosy i majonezy.
Jednak Gyozilla to nie tylko sushi. W restauracji skosztować można dań kuchni ciepłej, których sercem jest japoński grill na węgiel drzewny. Krótkie, ale przemyślane menu, w którym każdy znajdzie coś dla siebie, kusi makaronami udon, przygotowywanymi ręcznie w siostrzanej restauracji specjalizującej się w ramenie. To propozycja idealna również dla tych, którzy szukają alternatywy dla klasycznego sushi.
Restauracja wyróżnia się na tle innych restauracji sushi w Polsce dzięki unikalnemu, profesjonalnemu barowi koktajlowemu, który jest integralną częścią całej koncepcji. Jak podkreślają sami właściciele, jest to jedyny taki koncept w kraju. Sercem i mózgiem baru koktajlowego jest utalentowany Bar Manager, Steve Zachariasz. W karcie proponuje zarówno klasyczne, jak i autorskie koktajle, porównywalne z tymi z najlepszych barów w stylu Ginza w Japonii. W barze znajdziemy szeroki wybór tradycyjnych japońskich alkoholi, takich jak: Whisky, Gin, Rum, Wódka, Nihonshu, Awamori czy Shochu.
Gyozilla Sushi & Cocktails to nie tylko miejsce na spotkania w gronie znajomych czy romantyczne kolacje. Restauracja oferuje również kursy sushi dla dzieci i dorosłych, otwierając drzwi do świata japońskiej sztuki kulinarnej dla wszystkich zainteresowanych.