Nasza świadomość żywieniowa w ostatnich latach znacząco wzrosła. Chcemy jeść zdrowo, smacznie i wartościowo. W codziennym natłoku spraw do załatwienia, nie mamy czasu kupować na targach lub bezpośrednio od rzemieślników. Szukamy więc miejsc, w których znajdziemy dobrą żywność i produkty, które przyniosą nam przyjemność z jedzenia. Takim sklepem jest Kultura Smaku.

Dostęp do jakościowo dobrej żywności jest coraz bardziej ograniczony. Kultura Smaku Thelikatesy to unikatowy koncept gastronomiczno-spożywczy, w którym jakość i świeżość grają pierwsze skrzypce. Zrobicie w nim zakupy zarówno stacjonarnie, w Gdyni Orłowie, jak i online na kulturasmaku.pl. Otwarty jest przez 7 dni w tygodniu. Marka pracuje także nad uruchomieniem własnej videoaplikacji, za pomocą której będziemy mogli połączyć się z doradcą, obejrzeć produkty jakbyśmy byli w sklepie i wykonać zakupy online. To nowy wymiar doświadczeń zakupowych.

- Ogromną wagę przykładam do detali, wiem jednak, że często małe i proste rzeczy potrafią cieszyć najbardziej. Ich wspólnym mianownikiem jest świeżość, autentyczność i tym samym jakość produktu i usługi. To właśnie na ich bazie budujemy konsekwentnie Kulturę Smaku. Skutecznie łączymy najwyższe standardy obsługi klienta, ze starannie wyselekcjonowaną ofertą produktów. Współpracujemy z lokalnymi rzemieślnikami, jak również z producentami z najdalszych zakątków Europy, często oferując ich produkty na wyłączność w Polsce. Tak wyglądają prawdziwe delikatesy, których brakowało w Polsce – mówi Marcin Suchocki, CEO Kultury Smaku.

Właściciele przygotowując ofertę w sklepie stacjonarnym oraz online, stawiają na różnorodność. Klienci często szukają produktów, których spróbowali w innych krajach lub które ktoś im przywiózł z podróży. W Kulturze Smaku znajdziemy unikalne artykuły, często niedostępne w innych miejscach w Polsce. Na stałe w sklepie znajduje się ponad 5 tys. produktów. Są to: sery i wędliny, pieczywo, wyroby cukiernicze, zdrowa żywność, dżemy i przetwory, alkohole, napoje, soki, słodycze i przekąski, ryby i owoce morza, miody, syropy, mięso, jaja i produkty mleczne, produkty truflowe, jak również: chemia domowa, kosmetyki, czy artykuły dla dzieci. Oprócz gdyńskiego sklepu, wiosną przyszłego roku, uruchomiony zostanie sklep w Warszawie o łącznej powierzchni ponad 1 tys. m. kw.

Garmaż pełen smaku i jakości

Wewnątrz sklepu zbudowano kuchnię, w której każdego dnia, z certyfikowanych produktów, przygotowywana jest oferta garmażeryjna. Znajdziecie tutaj wyłącznie ekologiczne mięso, kurczaka zagrodowego, świeże ryby, jaja „zerówki”, a do surówek dodawany jest ksylitol. Właściciele dbają, by wszyscy znaleźli coś dla siebie, niezależnie od wykluczeń w diecie. Dlatego w ofercie garmażeryjnej codziennie znajdują się świeże dania wegetariańskie, wegańskie, mięsne i rybne. Możecie tutaj również kupić pyszne pierogi, świeże zupy zamknięte w słoikach i inne dania, które ułatwią wam codzienne przygotowywanie posiłków. Miło jest, gdy po powrocie z pracy możecie tylko odgrzać pełnowartościowe danie, a nie stać kolejną godzinę, czy dwie, przygotowując posiłek dla rodziny.

Bądź gotowy na spokojne Święta

Klienci Kultury Smaku to osoby świadome, ceniące jakość i wyjątkowy smak, za które są skłonni zapłacić adekwatną cenę. Szukają nietuzinkowych i często trudno dostępnych produktów. Mogą je poznać udając się do sklepu Kultura Smaku mieszczącego się w Gdyni Orłowie. Już od stycznia pojawi się tam również Coffee Point: gdzie będzie można napić się prawdziwego espresso zgodnie z ideą celebracji życia i małych chwil. Zakupy w sklepie stacjonarnym są okazją do kontaktu z drugim człowiekiem, skorzystania z profesjonalnej obsługi, która opowie o produktach i doradzi, co wybrać. Już dziś warto zastanowić się nad menu, które przygotujemy na zbliżające się Święta Bożego Narodzenia. Im szybciej się do tego zabierzemy, tym mniej nerwów będzie nam towarzyszyć w samej przedświątecznej gonitwie.

W Kulturze Smaku z odpowiednim wyprzedzeniem możecie się zaopatrzyć w jakościowe i pyszne pierogi oraz dania z oferty garmażeryjnej, które pojawią się przed świętami. Natomiast już teraz możecie kupić przyprawy, kawy, herbaty, sosy, suszki, przetwory, których użyjecie do przygotowania grudniowych dań. Dobrym pomysłem jest również wybranie się do sklepu lub przejrzenie strony w poszukiwaniu prezentów gwiazdkowych i mikołajkowych.

- Trufle i słodycze prosto z Włoch, aromatyczne kawy i herbaty, nietuzinkowe etykiety win, a także prawdziwe cygara i naturalne kosmetyki: to jedne z wielu pomysłów na prezent, które znajdziecie w naszych delikatesach – mówi Natalia Awerjanow-Lange, Dyrektor Operacyjny Kultura Smaku. -Ponadto pojawią się kosze prezentowe w wersji premium lub takie, które sami skomponujecie. Już teraz mogę zdradzić, że dla miłośników cukiernictwa i świata luksusu dostępne będą wyjątkowe Panettone Dolce&Gabbana – podkreśla.

W poszukiwaniu nietuzinkowych i smacznych prezentów wybierzcie się do Kultury Smaku.

Aleja Zwycięstwa 235/1
81-521 Gdynia

www.kulturasmaku.pl