Oferta gdyńskich cukierni wzbogaciła się o nowy lokal - KAISER Patisserie – ekskluzywną cukiernię, która dołączyła do sieci grupy lokali funkcjonujących już w Berlinie, Słupsku, Gdańsku i Sopocie. Cukiernia powstała w prestiżowej lokalizacji w inwestycji Bank Polski 1929 przy ulicy 10 lutego 18a.

Gdynia, to piąta po Berlinie, Gdańsku, Słupsku i Sopocie lokalizacja, w której powstał nowy lokal, a już w pierwszym kwartale 2023 roku planowane są kolejne. Nowootwarta cukiernia mieści się w inwestycji Bank Polski 1929, zrealizowanej przez Modernę Holding. Składa się na nią kompleks z dwóch budynków – gmachu dawnego banku oraz apartamentowca. To właśnie na parterze tych budowli znajdują się lokale usługowe, w tym od grudnia cukiernia KAISER Patisserie. Warto także dodać, że odrestaurowanie inwestycji zdobyło uznanie jury European Property Awards.

Przepiękne widoki ulic Śródmieścia za oknami cukierni, bardzo dobry dojazd, a także niezwykła bliskość do morza składają się na zalety lokalizacji nowej cukierni. Jednak nie tylko to wpłynie na gości, jeśli będą poszukiwać dla siebie idealnego miejsca do spędzania czasu. W tej nowej butikowej cukierni, gdzie naturalne wyroby są niczym dzieła sztuki, ważne są właśnie także produkty. Wysoka jakość oraz usługi najwyższej jakości sprawią, że każde spotkanie stanie się wyjątkowe zarówno dla mieszkańców Trójmiasta, jak i dla turystów.

Nie tylko wyroby cukiernicze oddziałują na zmysły. Marka KAISER przyzwyczaiła klientów do tego, że zachwyca swoimi wnętrzami. Przy współpracy z trójmiejską pracownią projektową Republika Architektury, udało się uzyskać nową, ale znaną każdemu estetykę cukierni KAISER. Dzięki takiemu zabiegowi, wierni fani marki czują się tutaj jak u siebie, a dodatkowo wyjątkowe wypieki i słodycze idealnie komponują się z wystrojem, dzięki czemu smakują jeszcze lepiej. Goście mają wtedy poczucie, że wszystko zostało dopracowane w najmniejszym nawet detalu. 

Warto także wspomnieć, że od wejścia na rynek trójmiejski KAISER Patisserie wspiera kulturę i życie towarzyskie lokalnych artystów i mieszkańców. Pierwsze lokale, które pojawiły się na gastronomicznej mapie Gdańska, Gdyni i Sopotu, bardzo szybko zyskały uznanie gości, stając się już miejscami kultowymi! Było to niezwykłym wyzwaniem, ale także wielkim docenieniem pracy całego zespołu. Za desery i wypieki odpowiadają wykwalifikowany cukiernicy, pracujący rzemieślniczo w pracowni produkcyjnej zlokalizowanej w Słupsku. Specjalizują się w monodeserach, makaronikach, pralinach, tortach, ciastach, wypiekach, lodach rzemieślniczych, kanapkach oraz doborze wyjątkowej kawy.

Czy nowy lokal powtórzy sukces? Z pewnością, zwłaszcza że oferuje tak samo szeroki wachlarz wyrobów i trunków, a dodatkowo umiejscowiona jest w wyjątkowej lokalizacji w Gdyni!