KAISER Patisserie to ekskluzywna cukiernia, która powstała z myślą o amatorach słodkości i niecodziennych smaków. Na chwilę obecną wyjątkowych deserów i wypieków tej marki można skosztować w kilku miastach w Polsce i za granicą - są nimi Sopot, Berlin, Słupsk oraz Gdańsk. To właśnie ostatni z wymienionych lokali jest najnowszym, który pojawił się na mapie w okolicy Starego Miasta. Taka lokalizacja została wybrana ze względu na wyjątkowość miejsca, jakim jest Długie Pobrzeże. Starówka co roku przyciąga rzesze turystów nie tylko z Polski, ale również z zagranicy.
Położenie KAISER Patisserie obok historycznych miejsc, jak np. bramy Mariackiej, sprawia, że miejsce wpisuje się idealnie w klimat Starego Miasta. Wnętrza cukierni KAISER Patisserie wyróżniają się ekskluzywnym charakterem. W środku panuje elegancki wystrój, który łączy się z niepowtarzalnym klimatem i stylem architektonicznym gdańskiego Długiego Pobrzeża. W połączeniu z najwyższej klasy produktami, miejsce może cieszyć zmysły klientów, zarówno smakowe, jak i wizualne.
KAISER Patisserie w Gdańsku działa prężnie już od początku czerwca. Natomiast w pierwszym kwartale 2023 roku będzie miało miejsce otwarcie kolejnych cukierni KAISER Patisserie w Gdyni (ul. 10 Lutego 18A) oraz w Warszawie (ul. Zajęcza 1A). Gorąco zachęcamy do odwiedzania tych miejsc i rozkoszowania się najwyższej jakości cukierniczymi dziełami sztuki!
Profesjonaliści pod każdym względem
Cukiernicy KAISER Patisserie na co dzień tworzą produkty w pracowni zlokalizowanej w Słupsku. To właśnie tu powstają monoporcje, kolorowe makaroniki, czekoladowe praliny, wypieki. Pracownia to najnowocześniejszy obiekt tego typu w Polsce wyposażony w innowacyjny sprzęt wspierający produkcję najlepszych jakościowo słodyczy. Cały budynek zajmuje powierzchnię 1200 m2 powierzchni. Sercem obiektu jest pracownia cukiernicza (800 m2). Jednak największą wartością KAISER Patisserie jest zespół cukierników na czele którego stoi Dawid Makurat, szef pracowni. Razem z nim drużynę KAISER tworzą Patryk Szczepański, Yaroslav Semkiv, Oleksander Khrystiuk, Magdalena Adamska i Sławomir Gordon. To perfekcjoniści z niesamowitym talentem i zmysłem kulinarnym. Do każdego zadania podchodzą z pełnym zaangażowaniem.
Dawid Makurat kieruje zespołem oraz odpowiada za dostawy słodyczy do wszystkich punktów KAISER Patisserie. Z kolei Patryk Szczepański jest technologiem, wprowadza nowe receptury, a także szuka nowoczesnych połączeń smakowych, po to, żeby spełnić oczekiwania najbardziej wymagających klientów. Magdalena Adamska do perfekcji opanowała sztukę pieczenia francuskich makaroników. Jej specjalnością jest także tworzenie tortów okolicznościowych. Wszystkie wypieki, których możecie skosztować w KAISER Patisserie to zasługa Yaroslava Semkiva. Spod jego ręki wychodzą sławne już w całym Trójmieście chrupiące croissanty, brioche, jagodzianki czy cynamonki. Sławomir Gordon przygodę z cukiernictwem rozpoczął 20 lat temu. Zdobywał wiedzę od najlepszych kreatorów cukiernictwa w Polsce i za granicą. Jak sam przyznaje praca w KAISER Patisserie to dla niego sama przyjemność. Oleksander Khrystiuk uczył się od mistrzów cukiernictwa w cukiernictwa z Francji, USA i Kanady, a zdobytą wiedzę wykorzystuje przygotowując desery, którymi można rozkoszować się odwiedzając cukiernie.
To zespół młodych, ambitnych pasjonatów słodkiego świata z ogromną wiedzą cukierniczą i nowoczesnym podejściem do deserów. Już niebawem pracownia zostanie wyposażona w profesjonalne centrum szkoleniowe i specjalnie przygotowane stanowiska, dzięki którym będzie możliwa organizacja szkoleń i warsztatów dla cukierników. Duża sala konferencyjna zapewni obsługę branżowych wydarzeń. Jedno jest pewne – KAISER Patisserie, wie co to znaczy prężny rozwój bez kompromisów w każdym aspekcie działalności cukierni.