Składniki:

  • 80g tuńczyka
  • 0,2 limonki
  • 6g sosu sojowego
  • 1,5g oleju sezamowego
  • 8g szalotki pokrojonej w fine brunoise
  • 0,5 szt. avocado pokrojone w kostkę
  • 0,5ml natki kolendry
  • 3g tartego imbiru

Przygotowanie:

Tuńczyka pokroić w kostkę 5mm x 5mm. Wszystkie składniki, oprócz kolendry, połączyć i wymieszać. Kolendra pełni funkcję dekoracyjną.

 

VINAIGRETTE MISO

Składniki:

  • 0,5g tartego imbiru
  • 0,5 szt. papryczka chilli pokrojona w fine brunoise
  • 12,5g oleju uniwersalnego
  • 3g soku z limonki
  • 3g pasty miso
  • 1,5g sosu sojowego
  • 0,5g oleju sezamowego
  • 1,5g octu ryżowego
  • 0,5g prażonego sezamu
  • 0,1g xantany

Przygotowanie:

Wszystkie składniki umieścić w jednym pojemniku i zblendować. Następnie dodać xantanę i zblendować ponownie, całość przelać do butelki i serwować jako dodatek do tatara.