Przemysław Langowski 

Hotel Almond Restauracja Magiel 

Składniki:

  • Ananas świeży 20g 
  • Cebula czerwona 50g 
  • Cebula perłowa 5g 
  • Cytryna 50g 
  • Kiełki groszku 5g 
  • Groszek cukrowy 20g
  • Grzyby shiumeji 20g 
  • Imbir 40 
  • Kiełki groszku 1g 
  • Kolendra cięta1g 
  • Krewetki  100g
  • Limonka 5g 
  • Makaron  Ryżowy 80g
  • Olej sezamowy 5g 
  • Orzechy ziemne 5g 
  • Papryka chili 2g 
  • Pomidory cherry 5g 
  • Sezam 1g 
  • Sos chili słodki 1g 
  • Sos rybny 10g 
  • Sos sambal 10g 
  • Sos sojowy 5g 
  • Szczypiorek 1g 

Przygotowanie sosu:

Sok z limonki, sos chili słodki, sos rybny, sos sambal olejek, sos sojowy . Wszystko mieszamy. 

Danie główne: Na oleju sezamowym podsmażamy resztę składników: czosnek, chili, imbir, ananas, orzechy ziemne, cebula dymka, kiełki groszku, grzyby shimeji groszek cukrowy, krewetki. Wszystko zalewamy sosem, dodajemy makaron ryżowy. Dekorujemy świeża kolendra sezamem i grzybami shimeji, grillowana cytryną.