Przemysław Langowski
Hotel Almond Restauracja Magiel
Składniki:
- Ananas świeży 20g
- Cebula czerwona 50g
- Cebula perłowa 5g
- Cytryna 50g
- Kiełki groszku 5g
- Groszek cukrowy 20g
- Grzyby shiumeji 20g
- Imbir 40
- Kiełki groszku 1g
- Kolendra cięta1g
- Krewetki 100g
- Limonka 5g
- Makaron Ryżowy 80g
- Olej sezamowy 5g
- Orzechy ziemne 5g
- Papryka chili 2g
- Pomidory cherry 5g
- Sezam 1g
- Sos chili słodki 1g
- Sos rybny 10g
- Sos sambal 10g
- Sos sojowy 5g
- Szczypiorek 1g
Przygotowanie sosu:
Sok z limonki, sos chili słodki, sos rybny, sos sambal olejek, sos sojowy . Wszystko mieszamy.
Danie główne: Na oleju sezamowym podsmażamy resztę składników: czosnek, chili, imbir, ananas, orzechy ziemne, cebula dymka, kiełki groszku, grzyby shimeji groszek cukrowy, krewetki. Wszystko zalewamy sosem, dodajemy makaron ryżowy. Dekorujemy świeża kolendra sezamem i grzybami shimeji, grillowana cytryną.