Bar Medusa to nowe miejsce na sopockim Monciaku. W zielonym wnętrzu na gości czekają doskonałe drinki, oryginalna kuchnia, muzyka, kultowy szampan Moët & Chandon, a do tego widok z tarasu.

Nowy lokal znajduje się przy Placu Przyjaciół Sopotu w samym centrum miasta przez, które biegnie popularny Monciak, a do tego dosłownie kilkaset metrów od wejścia do mola. Jego atutem jest położenie na piętrze i taras, co pozwala obserwować pulsujące miasto zachowując jednocześnie delikatny dystans.

Intencją właścicieli było stworzenie miejsca, gdzie każdy znajdzie coś dla siebie – od najlepszych drinków, po światowej klasy kuchnię, świetną muzykę i wspomniany taras z niesamowitym widokiem. Wnętrza projektował wybitny architekt Patryk Matyja Loft - Pracownia Projektowa z Poznania, który połączył ze sobą drewno, szkło, miedź i niesamowita butelkową zieleń. Całość dopełniają ręcznie robione żyrandole z Francji. 

W ofercie baru są klasyczne koktajle oraz nieoczywiste połączenia – całość jest podawana w kryształach. 

Medusa serwuje również szampana Brut Imperial pochodzącego z doskonałych szczepów winogron: Pinot Noir, Chardonnay oraz Pinot Meunier. Z kolei Moet & Chandon Ice Imperial jest winem wyjątkowym, delikatnym i gładkim. Swój najpełniejszy efekt osiągnie podczas spotkania z lodem, wówczas ujawnia intensywny owocowy, bogaty i pełen świeżości niesamowity smak. 

W kuchni Meduzy goszczą nietuzinkowe smaki, nieoczywiste połączenia, skomponowane przez wybitnego szefa kuchni Mo Rahima. Jego nieszablonowe podejście do tworzenia dań pozwoliło nakreślić kuchnię jakiej w Sopocie jeszcze nie było. Mo odkrył swoją pasję do gotowania w młodym wieku, uwielbiał przygotować świeże, autentyczne potrawy przy użyciu składników pochodzących z lokalnych rynków. Doskonalił swoje umiejętności w Wielkiej Brytanii oraz Hong Kongu. Dodatkową atrakcją lokalu jest to, że dania są serwowane na pięknych, ręcznie robionych talerzach z Anglii. 

 

Sopot, Plac Zdrojowy 1

facebook.com/medusabar

512 863 200