Spotkania biznesowe coraz częściej organizowane są poza siedzibą firmy, chętniej w restauracjach, które oferują zarówno przestronne miejsce jak i wykwintną kuchnię. Takie komfortowe rozwiązanie jest od niedawna dostępne w restauracji White Marlin. Powstały tu dwie sale konferencyjne z widokiem na plażę i molo w Sopocie. Pierwsza sala znajduje się na piętrze restauracji i może pomieścić do 60 osób. Druga to taras, który może przyjąć do 120 osób. Można wynająć przestrzenie na konferencje, spotkania biznesowe połączone z prezentacjami czy kameralne warsztaty. Sale wyposażone są w nowoczesny sprzęt projekcyjny i nagłośnieniowy.
Przestrzenie wynajmowane są wraz z usługą gastronomiczną. Restauracja zapewnia serwis w formie bufetów i stołów koktajlowych „standing party”, a także w formie zasiadanej serwowanej przy stołach z wcześniej ustalonym menu.
Jeśli spotkanie odbywa się w siedzibie firmy, to warto skorzystać z cateringu, który proponuje restauracja White Marlin. Specjalizują się w wieloaspektowej obsłudze cateringowej podczas szkoleń, targów i wydarzeń w siedzibie danej firmy, salach konferencyjnych, a nawet w plenerze.
- Oferujemy różnorodne menu i jesteśmy zorientowani na specyficzne potrzeby. Chociaż posiadamy ofertę bufetu cateringowego, to jesteśmy w stanie dostarczyć usługę „na miarę”. Nad całością menu czuwa Kreatywny Szef Kuchni – Tomasz Purol – zwycięzca V edycji „Top Chef”. Tomasz tworzy niecodzienne dania, pełne smaków, zapachów i form. Wyznaje zasadę doboru najwyższej jakości produktów. Ostatnio zorganizowaliśmy biznes lunch dla klienta z udziałem gości z Francji, na którym serwowaliśmy pate z kaczych wątróbek, tradycyjną francuską zupę cebulową, crème brûlée i inne dania kuchni francuskiej, a to wszystko zwieńczone degustacją win francuskich z pokazem sommelierskim – mówi Katarzyna Andruszkiewicz, Business Development Manager
restauracji White Marlin.
20 kwietnia odbył się Dzień Otwarty dla przedstawicieli biznesu, w którym wzięło udział około 70 osób. Goście mieli okazję spróbować dań z cateringu biznesowego, który skomponowany jest w zgodzie z najnowszymi trendami. Nie brakuje popularnych dań na jeden kęs: finger food i monoporcji deserowych, które z uwagi na ekologiczne podejście serwowane są w miseczkach z drewna sosnowego, które ulegają biodegradacji. W ramach cateringu mamy również możliwość zamówienia Live cooking station – z nastawieniem na kuchnię inspirowaną morzami całego świata: kultowe krewetki argentyńskie w sosie homarowym lub wasabi to flagowe dania Restauracji White Marlin, które znakomicie sprawdzą się w wyrafinowanej ofercie. Co więcej, odpowiadając na rosnący trend, około 30% dań jest wegańskich i wegetariańskich.