Urodziła się w Polsce jako córka Włocha i Polki. Od blisko 30 lat pełni funkcję Honorowego Konsula Republiki Włoskiej.
Przepisy rodem z XVI wieku i współczesne kulinarne trendy - z pozoru dwa kulinarne bieguny, które jednak doskonale ze sobą współgrają i się komponują.
Jeszcze do niedawna restauracja Brasserie d’Or w sopockiej Villi Antonina kojarzyła się przede wszystkim z typową kuchnią francuską.
Restauracja Sztuczka w centrum Gdyni szybko stała się popularna i to nie tylko dzięki tajemniczej nazwie.
W zgodzie z naturą, w zgodzie ze sobą - właśnie tak gotuje Mirosław Andrzejewski, szef kuchni restauracji Hotelu Młyn Klekotki w samym sercu Warmii i Mazur.
Pierwsza w Polsce gwiazdka przewodnika Michelin dla restauracji Atelier Amaro ukoronowała 20 lat jego pracy.
Jeszcze nie tak dawno gdańska restauracja Metamorfoza kojarzyła się z kuchnią molekularną i nadzwyczajnymi wynalazkami na talerzu.
Z Tomaszem Mrozikiem, szefem kuchni restauracji Tłusta Kaczka spotykam się w szczycie sezonu wakacyjnego.
Odbywał staże w najpiękniejszych zakątkach Lazurowego Wybrzeża, biegle włada językiem francuskim, a o gotowaniu mówi z kunsztem godnym najlepszych kulinarnych mistrzów.
Gdańsk to nie tylko zapierające dech w piersiach zabytki. To także kulinarne doznania, które zapadają w pamięć na całe życie.