Kronika Prestiżowa

Kulinarna podróż po smakach Szkocji i Japonii

Magazyn
  nr 5 (149). 
Maj 2023
25 maja w Hotelu Grano w Gdańsku, odbył się bankiet i kolacja, będąca premierą nowego produktu – whisky single malt – Glenfiddich Grand Yozakura. Goście mieli okazję rozsmakować się w wykwintnych potrawach, które dopełniała 29-letnia whisky, finiszowana w beczkach po niezwykle rzadkim japońskim trunku Avamori. Kolacja degustacyjna z pairingiem coctailowym, która była niepowtarzalną podróżą po smakach Szkocji i Japonii, gościła właścicieli oraz management najlepszych firm alkoholowych i lokali gastronomicznych z Północnej Polski.

Jakub Magnuszewski, Ambasador Glenfiddich

Krzysztof Nowosielski

Katarzyna Butlewska, Hanza Pałac, Grzegorz Konopa, Brand Activation Manager, William Grant & Sons Polska Limited, Sp. z o.o.

Krzysztof Nowosielski

Krzysztof Dembek, Członek Zarządu Olivia Star Top

Krzysztof Nowosielski

Laura Budzyńska, Elita Alkohole, Mariusz Szapował, CEDC

Krzysztof Nowosielski

Andrzej Peszel, Szef Kuchni, Grano Hotel

Krzysztof Nowosielski

Mariusz Fiedorowicz, CEDC, Marcin Felkner, Wolna Strefa Alkoholi

Krzysztof Nowosielski

Cezary Żochowski, Iguana

Krzysztof Nowosielski

Łukasz Samagalski, Montownia Foodhall

Krzysztof Nowosielski