Kronika Prestiżowa

Street Food Fighters - kulinarna bitwa w Hewelke

prestiz
Magazyn
  nr 10 (142). 
Listopad 2022

14 października w Hewelke Restaurant & Bakery odbyła się pierwsza edycja Street Food Fighters. W pierwszym kulinarnym pojedynku zmierzyli się szefowie gdańskich restauracji: Fino, Gyozilla Ramen, Gyozilla Sushi & Cocktail i Hewelke. Przeciwko nim stanęli reprezentanci Sopotu i Gdyni: Osteria Fino, Fisherman Sopot, Biały Królik oraz Bistro da Matti.

Marcin Popielarz, Chef Patron, Hewelke Restaurant & Bakery i Biały Królik, pomysłodawca eventu

Joanna Tykałowska

Dawid Bielecki, Biały Królik, Grzegorz Brzęczak, Fisherman, Mateusz Sikora, Osteria Fino,  Karol Mróz, Gyozilla Sushi&Coctails, Gustaw Burłucki, Gyozilla

Joanna Tykałowska

Mikołaj Misiak, Fino, Alyona Orel, Head Chef, Hewelke Restaurant & Bakery, Gustaw Burłucki, Gyozilla

Joanna Tykałowska

Karol Mróz, Gyozilla Sushi&Coctails, Mikołaj Misiak, Fino

Joanna Tykałowska

Grzegorz Brzęczak, Fisherman

Joanna Tykałowska

Dawid Skrzypek, Hewelke Restaurant & Bakery, zastępca managera i szef baru

Joanna Tykałowska

Mateusz Kwiatkowski, Bistro da Matti

Joanna Tykałowska

Karol Mróz, Gyozilla Sushi&Coctails, Alyona Orel, Hewelke Restaurant & Bakery

Joanna Tykałowska