Słony Spichlerz w marcu po raz pierwszy obchodził – ale nie pierwsze, a trzecie urodziny. Poprzednie celebracje nie mogły się odbyć z powodu obostrzeń, co nie zmienia faktu, że przez trzy lata Słony zyskał ogromne grono wielbicieli. Bo jak tu nie przepadać za miejscem, które pod jednym dachem łączy 9 restauratorów, a o trunki dbają aż dwa bary!

Kuchnia polska serwowana przez Gwar Bistro kusi pierogami i lokalnymi przysmakami. Great Greek zaprasza na klasyki południa - pity, aromatyczny gryros i souvlaki z grilla. W kuchni orientalnej znajdziemy potrawy z Tajlandii i Japonii (Bangkuk, Ramen & Sushi by Mitsuro). Włoskie wibracje płyną od Czerwonego Pieca serwującego tradycyjną pizzę i Pasta Miasta, które dba o makarony. Amerykę Północną reprezentuje Sexy Bull i ich niebanalne burgery (polecane z prosecco), a kolorów i pikanterii na talerzach dodaje Mexeat z daniami z Meksyku. O właściwy poziom serotoniny dbają mistrzowie cukiernictwa Błogo, natomiast trunki przed, po i w trakcie zapewnia Salty Bar i Spritz Bar. A wszystko to pod jednym dachem we wnętrzach przechowujących w sobie historię Gdańska, w starannie zaaranżowanej przestrzeni, z doskonałą lokalizacją tuż nad brzegiem Motławy, gdzie każdy czuje się swobodnie i z chęcią do niego powraca.

Słony Spichlerz zaprasza codziennie na dania z różnych stron świata, w weekendy na śniadania, w ciągu dnia na lunche i obiady, kończąc na serwowaniu kolacji do późnych godzin nocnych, szczególnie w weekendy.

Słony Spichlerz | Chmielna 10, Gdańsk | www.slonyspichlerz.pl | info@slonyspichlerz.pl