#FoodFeelsGood. Powraca Restaurant Week
Czy można poprawić samopoczucie jedzeniem? Czy wspólne posiłki wpływają na nasze zdrowie i jakie jedzenie nas uszczęśliwia? Wraz z nadejściem wiosny startuje największe i najpopularniejsze w Polsce wydarzenie kulinarne: Restaurant Week. Zbliżająca się edycja odbędzie się pod hasłem #FoodFeelsGood i potrwa blisko trzy tygodnie - od 23 marca do 10 kwietnia. Kampania będzie edukować o relacjach między tym, co jemy, a jak się czujemy i zachęcać do świadomych wyborów jedzeniowych dla lepszego samopoczucia. W festiwalu weźmie udział blisko 400 najlepszych restauracji z 14 największych aglomeracji w całej Polsce. Na gości spragnionych najlepszych doświadczeń restauracyjnych czeka popisowe 3-daniowe menu #SpozaKarty oraz prezenty od partnerów festiwalu. To wszystko dostępne w festiwalowej cenie 59 zł. Można już dokonywać rezerwacji na stronie wydarzenia lub dedykowanej aplikacji.
Wśród trójmiejskich festiwalowych restauracji znajdziemy między innymi: Fisherman, Hokkaido Sushi & Japan Cusine, Spożywczy Food & Drinks, Fellini, Zielony Rower, Vinegre, Słona Woda, Brat Łata i wiele innych. Podczas wiosennej edycji nie zabraknie debiutantów, zarówno jeśli chodzi o restauracje, jak i o nowe składniki w festiwalowych menu.
Data: 23.03 – 10.04
Miejsce: wybrane trójmiejskie restauracje