Kronika Prestiżowa
Krew i Woda
Krew i Woda - tak nazwał swoją restaurację znany i ceniony szef kuchni Mariusz Pieterwas. Genezę tej intrygującej nazwy zdradził podczas uroczystego otwarcia. Krew nawiązuje do czerwonego mięsa znajdującego się w menu, a woda do wszelkiego rodzaju ryb i owoców morza. Restauracja mieści się przy w Centrum Gdyni przy ul. Abrahama 41.
![](https://prestiztrojmiasto.pl/sites/default/files/styles/v6_article_mainfoto/public/2015/06/pieterwas_1.jpg?itok=kBBxZycW)
Mariusz o Marta Pieterwas, właściciele restauracji Krew i Woda.
![](https://prestiztrojmiasto.pl/sites/default/files/styles/v6_article_mainfoto/public/2015/06/pieterwas_2.jpg?itok=rhjIOpfy)
Od lewej: Juliusz Żebrowski, z-ca szefa kuchni, Tomasz Hartman, twórca Food Think Tank, Michał Czekajło, uczestnik TOP Chef, Łukasz Cegłowski, szef kuchni w Dworze Oliwskim, Mariusz i Marta Pieterwas.
![](https://prestiztrojmiasto.pl/sites/default/files/styles/v6_article_mainfoto/public/2015/06/pieterwas_3.jpg?itok=pDimHS0i)
Basia Król, Mary Kay Polska, Piotr Król.
![](https://prestiztrojmiasto.pl/sites/default/files/styles/v6_article_mainfoto/public/2015/06/pieterwas_4.jpg?itok=sCGANDk7)
Hubert Doluk, prezes L’Biotica, Emilia Chrzanowska, brand manager L’Biotica.
![](https://prestiztrojmiasto.pl/sites/default/files/styles/v6_article_mainfoto/public/2015/06/pieterwas_5.jpg?itok=E-nT883w)
Wenta, Ale Browar, z synem.
![](https://prestiztrojmiasto.pl/sites/default/files/styles/v6_article_mainfoto/public/2015/06/pieterwas_7.jpg?itok=5Himr1nx)
Agnieszka Świst - Kamińska, Szkoła Męskiego Stylu, Ireneusz Osiński, prezes Fundacji na Rzecz Rozwoju Talentów.