Kronika Prestiżowa

Krew i Woda

Matylda Promień
Magazyn
  nr 6 (57). 
Czerwiec 2015

Krew i Woda - tak nazwał swoją restaurację znany i ceniony szef kuchni Mariusz Pieterwas. Genezę tej intrygującej nazwy zdradził podczas uroczystego otwarcia. Krew nawiązuje do czerwonego mięsa znajdującego się w menu, a woda do wszelkiego rodzaju ryb i owoców morza. Restauracja mieści się przy w Centrum Gdyni przy ul. Abrahama 41.   

 

Mariusz o Marta Pieterwas, właściciele restauracji Krew i Woda.

Karol Kacperski

Od lewej: Juliusz Żebrowski, z-ca szefa kuchni, Tomasz Hartman, twórca Food Think Tank, Michał Czekajło, uczestnik TOP Chef, Łukasz Cegłowski, szef kuchni w Dworze Oliwskim, Mariusz i Marta Pieterwas.

Karol Kacperski

Basia Król, Mary Kay Polska, Piotr Król.

Karol Kacperski

Hubert Doluk, prezes L’Biotica, Emilia Chrzanowska, brand manager L’Biotica.

Karol Kacperski

Wenta, Ale Browar, z synem.

Karol Kacperski

Agnieszka Świst - Kamińska, Szkoła Męskiego Stylu, Ireneusz Osiński, prezes Fundacji na Rzecz Rozwoju Talentów. 

Karol Kacperski