Kronika Prestiżowa

Sopot od kuchni

Max Radke
Magazyn
  nr 4 (33). 
Czerwiec 2013

To było kulinarne święto, na dodatek wyjątkowe. Slow Food Festival w Sopocie, zorganizowany przez Butik Kreatywny Niepytaj i Akademię Kulinarną Fumenti, przyciągnął tłumy gości spragnionych kulinarnych doznań. Swoje najlepsze specjały i przysmaki serwowali szefowie kuchni znakomitych restauracji z Trójmiasta i okolic. Kulinarnymi zdolnościami popisywali się też samorządowcy. Prezydent Sopotu Jacek Karnowski przygotował m.in. śledzika po sopocku.  

Mariusz Zawadzki, współwłaściciel restauracji Tapas de Rucola, z małżonką

Marek Stiller

Od lewej: Paweł Orłowski, wiceminister rozwoju regionalnego, Bartosz Piotrusiewicz, wiceprezydent Sopotu, Jacek Karnowski, prezydent Sopotu

Marek Stiller

Od lewej: Reprezentacja hotelu Sheraton, Andrzej Frelak, Kacper Maziuk, Krystian Szidel, szef kuchni restauracji Wave

Marek Stiller

Od lewej: Wojciech Radtke, właściciel Butiku Kreatywnego Niepytaj, Joanna Cichocka - Gula, wiceprezydent Sopotu, Patrycja Tuchanowska - Ruszkiewicz, Urząd Miasta Sopotu

Marek Stiller

Tomasz Jakubiak instruuje uzdolnioną młodzież

Marek Stiller

Od lewej: Andrzej Szydłowski, Mieczysław Struk, marszałek woj. pomorskiego

Marek Stiller