Kronika Prestiżowa
Kulinarna podróż po smakach Szkocji i Japonii
Magazyn
nr
5 (149).
Maj 2023
25 maja w Hotelu Grano w Gdańsku, odbył się bankiet i kolacja, będąca premierą nowego produktu –
whisky single malt – Glenfiddich Grand Yozakura. Goście mieli okazję rozsmakować się w wykwintnych
potrawach, które dopełniała 29-letnia whisky, finiszowana w beczkach po niezwykle rzadkim japońskim
trunku Avamori. Kolacja degustacyjna z pairingiem coctailowym, która była niepowtarzalną podróżą po
smakach Szkocji i Japonii, gościła właścicieli oraz management najlepszych firm alkoholowych i lokali
gastronomicznych z Północnej Polski.
Jakub Magnuszewski, Ambasador Glenfiddich
Krzysztof Nowosielski
Katarzyna Butlewska, Hanza Pałac, Grzegorz Konopa, Brand Activation Manager, William Grant & Sons Polska Limited, Sp. z o.o.
Krzysztof Nowosielski
Krzysztof Dembek, Członek Zarządu Olivia Star Top
Krzysztof Nowosielski
Laura Budzyńska, Elita Alkohole, Mariusz Szapował, CEDC
Krzysztof Nowosielski
Andrzej Peszel, Szef Kuchni, Grano Hotel
Krzysztof Nowosielski
Mariusz Fiedorowicz, CEDC, Marcin Felkner, Wolna Strefa Alkoholi
Krzysztof Nowosielski
Cezary Żochowski, Iguana
Krzysztof Nowosielski
Łukasz Samagalski, Montownia Foodhall
Krzysztof Nowosielski