Kronika Prestiżowa
Street Food Fighters - kulinarna bitwa w Hewelke
14 października w Hewelke Restaurant & Bakery odbyła się pierwsza edycja Street Food Fighters. W pierwszym kulinarnym pojedynku zmierzyli się szefowie gdańskich restauracji: Fino, Gyozilla Ramen, Gyozilla Sushi & Cocktail i Hewelke. Przeciwko nim stanęli reprezentanci Sopotu i Gdyni: Osteria Fino, Fisherman Sopot, Biały Królik oraz Bistro da Matti.
![](https://prestiztrojmiasto.pl/sites/default/files/styles/v6_article_mainfoto/public/2022/11/troj_142_0124_art_r16.jpg?itok=IXPDqrYJ)
Marcin Popielarz, Chef Patron, Hewelke Restaurant & Bakery i Biały Królik, pomysłodawca eventu
![](https://prestiztrojmiasto.pl/sites/default/files/styles/v6_article_mainfoto/public/2022/11/troj_142_0124_art_r3.jpg?itok=2A9oAZEg)
Dawid Bielecki, Biały Królik, Grzegorz Brzęczak, Fisherman, Mateusz Sikora, Osteria Fino, Karol Mróz, Gyozilla Sushi&Coctails, Gustaw Burłucki, Gyozilla
![](https://prestiztrojmiasto.pl/sites/default/files/styles/v6_article_mainfoto/public/2022/11/troj_142_0124_art_r5.jpg?itok=zWBbaipi)
Mikołaj Misiak, Fino, Alyona Orel, Head Chef, Hewelke Restaurant & Bakery, Gustaw Burłucki, Gyozilla
![](https://prestiztrojmiasto.pl/sites/default/files/styles/v6_article_mainfoto/public/2022/11/troj_142_0124_art_r14.jpg?itok=eOksH9LW)
Karol Mróz, Gyozilla Sushi&Coctails, Mikołaj Misiak, Fino
![](https://prestiztrojmiasto.pl/sites/default/files/styles/v6_article_mainfoto/public/2022/11/troj_142_0124_art_r7.jpg?itok=O3IUYSpv)
Grzegorz Brzęczak, Fisherman
![](https://prestiztrojmiasto.pl/sites/default/files/styles/v6_article_mainfoto/public/2022/11/troj_142_0124_art_r12.jpg?itok=0TA_EzMb)
Dawid Skrzypek, Hewelke Restaurant & Bakery, zastępca managera i szef baru
![](https://prestiztrojmiasto.pl/sites/default/files/styles/v6_article_mainfoto/public/2022/11/troj_142_0124_art_r9.jpg?itok=vo3_VDIP)
Mateusz Kwiatkowski, Bistro da Matti
![](https://prestiztrojmiasto.pl/sites/default/files/styles/v6_article_mainfoto/public/2022/11/troj_142_0124_art_r10.jpg?itok=KtC0uvKb)
Karol Mróz, Gyozilla Sushi&Coctails, Alyona Orel, Hewelke Restaurant & Bakery