Wszystkie składniki połączyć przy użyciu miksera. Ciasto wlewać porcjami do gofrownicy i piec na złoty kolor.... czytaj
Ricottę oraz żółtka umieścić w misce i rozgnieść widelcem. Dodać maślankę, cukier i mąkę. Całość dokładnie wymieszać.... czytaj
Do miski wsypać mąkę, dodać masło, jajko i szczyptę soli. Całość zagnieść na gładką masę, uformować kulę, przykryć i wstawić do lodówki na min. pół godziny.... czytaj
Drożdże wymieszać ze śmietaną i cukrem, aż do całkowitego rozpuszczenia. Dodać mąkę oraz masło i zagnieść gładkie, elastyczne ciasto. Rozwałkować cienko na kształt prostokąta.... czytaj
Mięso zamarynować w jogurcie naturalnym wymieszanym z 3 przeciśniętymi ząbkami czosnku oraz 1 łyżeczką pieprzu, soli i papryki słodkiej. Pozostawić w lodówce na min 1 godzinę, a najlepiej na całą noc.... czytaj
Jajka ubijać z cukrem aż masa będzie puszysta, jasna i po wyjęciu z niej łopatki miksera przez kilka sekund pozostanie wgłębienie. Mąki wymieszać z proszkiem do pieczenia, połączyć z masą jajeczną, dodać ocet.... czytaj
Batata umyć, wyszorować z piasku i pokroić na 4 podłużne plastry o równej grubości. ... czytaj
Ciasto wyjąć z lodówki i cienko rozwałkować. Przełożyć do wysmarowanej tłuszczem formy do tarty i dokładnie docisnąć. Na ciasto nałożyć farsz. ... czytaj
Blachę wyłożyć papierem do pieczenia lub folią aluminiową. Cukinie umyć, przekroić wzdłuż na pół i położyć na blachę.... czytaj
Cukinie zetrzeć na tarce o grubych oczkach. Dodać sól, wymieszać i zostawić w misce na ok. 20 minut, aby cukinia puściła sok.... czytaj
Grzyby moczcie w zimnej wodzie ok. 1 godzinę, odcedźcie i posiekajcie. Na głębokiej patelni rozgrzejcie oliwę z masłem, wrzućcie cebulę, czosnek i zioła, smażcie aż warzywa zmiękną.
Wszystkie składniki połączyć przy użyciu miksera. Ciasto wlewać porcjami do gofrownicy i piec na złoty kolor.
Do miski wsypać mąkę, dodać masło, jajko i szczyptę soli. Całość zagnieść na gładką masę, uformować kulę, przykryć i wstawić do lodówki na min. pół godziny.
Mięso zamarynować w jogurcie naturalnym wymieszanym z 3 przeciśniętymi ząbkami czosnku oraz 1 łyżeczką pieprzu, soli i papryki słodkiej. Pozostawić w lodówce na min 1 godzinę, a najlepiej na całą noc.