Courtyard by Marriott Gdynia Waterfront świętuje 10-lecie – wieczór pełen wdzięczności, smaków i inspiracji.

27 czerwca 2025 roku hotel Courtyard by Marriott Gdynia Waterfront obchodził swoje 10-lecie działalności. Była to nie tylko okazja do świętowania, ale również do podziękowania wszystkim, którzy przez minioną dekadę współtworzyli historię tego wyjątkowego miejsca.
Wśród zaproszonych gości znaleźli się przedstawiciele wielu branż – wieloletni partnerzy biznesowi, kontrahenci, współpracownicy, dostawcy usług i towarów, a także przyjaciele hotelu. Spotkanie stało się pretekstem do wspólnych rozmów, wspomnień oraz podkreślenia, jak ważne są relacje budowane w duchu zaufania i wzajemnego wsparcia.
Wieczór miał niezwykle inspirujący charakter – zarówno pod względem atmosfery, jak i kulinariów. Motywem przewodnim była natura w jej trzech odsłonach: morze, las i pole. Gości zachwycił autorski poczęstunek przygotowany przez nowego szefa kuchni, Piotra, jego zastępcę Marka wraz z zespołem, którzy zadbali o to, by każde danie było nie tylko ucztą dla podniebienia, ale też opowieścią o regionie. Morze, las i pole są inspiracją i motywami przewodnimi w restauracji Searcle, która w piątek gościła nas wszystkich. Nowe meble i odświeżone wnętrze stanowiło pretekst to zorganizowania uroczystości urodzinowej we jej, a także w całej przestrzeni parterowej oraz w ogródku.
Na stołach zagościły świeżo wędzone ryby, wędzone mięsa przygotowywane na miejscu, aromatyczne przystawki i dania inspirowane lokalnym dziedzictwem kulinarnym. Lokalne sery z Kaszub z konfiturą z truskawek i szparagów podbijały kubki smakowe. W stacjach live cooking serwowano grillowaną polędwicę z sosem bernaise, kopytka z gzikiem, a kulminacją wieczoru był pieczony dzik – danie, które szef kuchni i myśliwy zaprezentowali osobiście. Każdy szczegół menu nawiązywał do lokalnej przyrody – od bałtyckich inspiracji po leśne akcenty, przywołując smaki i zapachy Kaszub i Pomorza. Zaprezentowaliśmy 10 stacji z poczęstunkami z okazji minionego 10-lecia.
Ze sceny padły podziękowania od CEO Wayne Androliakos Hotel Co 51 dla całego zespołu, a 9 koleżanek i kolegów pracujących od otwarcia hotelu otrzymali upominki i pamiątkowe znaczki.
Słodkim zwieńczeniem spotkania był jubileuszowy tort w formie mono porcji, symbolicznie odzwierciedlający trzy motywy wieczoru: morze, las i pole. Goście bawili się do północy – nie zabrakło tańców, wzruszeń i życzeń na kolejne dekady działalności hotelu.
Dziesięciolecie Courtyard by Marriott Gdynia to nie tylko wspomnienie udanego wieczoru, ale również potwierdzenie, że miejsce to stało się ważnym punktem na mapie Trójmiasta – zarówno dla gości indywidualnych, jak i firm poszukujących profesjonalnego zaplecza do organizacji konferencji, kolacji biznesowych czy wydarzeń specjalnych.
Zespół hotelu składa serdeczne podziękowania za zaufanie i lojalność przez minione lata i z niecierpliwością czeka na kolejne wspólne projekty.