Już w piątek, 26 lutego 2021 roku, w gdańskim Garnizonie otworzy się wyjątkowy kombucha bar autorstwa Zakwasownia Restaruracja Vegan&Organic. To wielki powrót uwielbianego przez wielu gdańszczan lokalu!
Jeśli świętować karnawał, to tylko z bąbelkami! Zdrową i ciekawą alternatywą dla musujących napojów jest kombucha – orzeźwiający, słodko-kwaśny napój uzyskiwany ze słodzonej herbaty poddanej fermentacji przez tzw. grzybek herbaciany.
Już od najbliższego piątku kombuchęy będzie można spożywać – i to w różnych, naprawdę zaskakujących wariacjach smakowych – w wyjątkowym kombucha barze. Lokal powstał dzięki Zakwasowni, znanej i cenionej restauracji serwującej ekologiczne dania. W piątek, 26 lutego, kombucha bar powraca, po raz kolejny dając gdańszczanom szansę na skosztowanie zdrowych i orzeźwiających napoi. Wydarzenie startuje o godzinie 10:00, a Prestiż Magazyn Trójmiejski jako patron wydarzenia zachęca wszystkich do udziału!
Kombucha Bar by Zakwasownia
Zakwasownia restauracja vegan&organic
ul. Norwida 2
80-280 Gdańsk