Kronika Prestiżowa
Otwarcie nowego konceptu MDWA
Magazyn
nr
5 (173).
Maj 2025
15 maja mieliśmy okazję uczestniczyć w uroczystej komentowanej kolacji inaugurującej istnienie
restauracji MDWA Gdansk! W trakcie wieczoru o daniach, inspiracjach i idei stojącej za MDWA opowiadali
twórcy konceptu: właściciel Filip Wójcikiewicz, szef kuchni Dominik Karpik oraz architekt Juliusz Knieć.
Goście mieli okazję poznać źródła pomysłów, decyzji projektowych oraz filozofii, która połączyła sztukę
kulinarną z dziełami Wojciecha Fangora obecnymi w przestrzeni restauracji.
Amadeusz Wieczorkowski, Ewa Ertmańska, Jola Biernacka, Michał Gałązka, zespół sali MDWA
Jacek Koślicki
Kamil Osowski, Nina Nawrocka, Dominik Karpik, Nadiia Leibiuk, Serhii Leibiuk, zespół kuchni MDWA
Jacek Koślicki
Filip Wójcikiewicz, właściciel MDWA
Jacek Koślicki
Jola Biernacka, somelier
Jacek Koślicki
Juliusza Knieć, architekt
Jacek Koślicki
Amadeusz Wieczorkowski, somelier
Jacek Koślicki
Nikodem Garguła, Nire Concept
Jacek Koślicki
Magdalena Mucha, dyrektor hotelu Hilton Gdańsk
Jacek Koślicki




