Nowa forma kulinarnych wydarzeń Miele
Miele wprowadza nowości na swojej kulinarnej scenie. W Miele Experience Centers w całej Polsce startują nowe formaty kulinarnych wydarzeń będące odpowiedzią na potrzeby gości salonów i tworzone zgodnie z zasadą „less waste”.
Miele Kitchen Experience z udziałem znakomitych szefów kuchni to wyjątkowej jakości doświadczenia pozwalające w pełni poznać potencjał urządzeń Miele, sprawdzić ich unikatowe funkcje i rozwiązania. Rodzaje warsztatów i pokazów różnią się od siebie formą, czasem trwania, charakterem menu, czy potrzebami uczestników.
Chef’s Pop-up Breakfast i Chef’s Pop-up to trwające godzinę lub 90 minut pokazy organizowane dla osób, które rozważają zakup konkretnych urządzeń do zabudowy lub chcą dowiedzieć się więcej w praktyce, mając już swoje urządzenia Miele w domu. Szef kuchni przygotowuje na parze, piecze lub gotuje na płycie proste, sezonowe produkty tworząc na talerzu wyśmienite, często zaskakujące kompozycje.
Master Cooking Classes to trzygodzinne, wieczorne warsztaty kulinarne adresowane do wielbicieli gotowania i tych, którzy chcą przetestować urządzenia przed wyborem konkretnych modeli. Na stronie www.miele.pl można kupić vouchery na spotkanie o określonej tematyce, jak wypieki, dania wegetariańskie, steki, czy desery.
Specjalnym wydarzeniem dla klientów, którzy zakupili urządzenia do zabudowy są umawiane późnym popołudniem lub wieczorem spotkania Chef’s Fine Dining. To kuliarny concierge - forma ekskluzywnej, półtoragodzinnej kolacji z menu degustacyjnym i dobranym przez sommeliera winem. Kolacja jest finałem procesu wyposażenia kuchni i może być doskonałą inspiracją dla potraw przyrządzanych w domu.
Szefowie kuchni, których można spotkać w Miele Experience Centers to Marek Michalak, gotujący najczęściej w Gdańsku, Gdyni i Warszawie, Przemek Błaszczyk, obecny przede wszystkim w Katowicach, Adriana Marczewska i Adam Michalski, związani z MEC Warszawa, Dawid Grucel, gospodarz aktywnej kuchni w Krakowie, Dominik Narloch szef kuchni w MEC Poznań oraz Krystian Szidel gotujący w dwóch salonach w Trójmieście.