Prestiżowy duet

The Macallan x Arco by Paco Pérez

Wyjątkowe marki wymagają wyjątkowych miejsc, ludzi i okoliczności – dlatego też The Macallan, marka należąca do najbardziej renomowanych na świecie, wybrała gdańską restaurację Arco by Paco Pérez na jedyne w Polsce miejsce, noszące miano prestiżowego partnera The Macallan. Z tej okazji 10 grudnia na 33 piętrze najwyższego budynku północnej Polski, Olivia Star, odbyła się wyjątkowa kolacja inaugurująca tę współpracę. Menu, które zostało zaserwowane gościom, przygotowane było przez samego szefa patrona, Paco Péreza oraz szefa kuchni, Antonio Arcieri. Jego smak dopełniły idealnie skomponowane whisky single malt z portfolio The Macallan. 

- The Macallan, to marka należąca do najbardziej luksusowych marek na świecie, która przez prawie 200 lat buduje swoją siłę w oparciu o najważniejsze wartości takie jak perfekcja, jakość, najwyższy kunszt, pasja oraz dążenie do zrównoważonego rozwoju. Od wielu lat The Macallan poszukuje partnerów na całym świecie, którzy cenią te same wartości i żyją zgodnie z nimi. Wiemy z doświadczeń międzynarodowych, że partnerstwo takie jak to z Arco by Paco Perez synergicznie budują wizerunek marki na arenie lokalnej i międzynarodowej.  Tak więc jesteśmy bardzo zadowoleni z nawiązanej współpracy i pragniemy aby Arco, stała się wizytówką marki The Macallan w Polsce. W najbliższym roku planujemy wspólnie cykl wydarzeń promocyjnych, na które oczywiście już w tej chwili zapraszamy wszystkich zainteresowanych - mówi Tomasz Włodarczyk, Prestige Brand Ambassador United Beverages. 

Tego wieczoru goście ze świata mediów i gastronomii mieli okazję degustowania klasycznych wersji mających miano ikon, takich jak The Macallan 18 YO Sherry Cask czy The Macallan Reflexion oraz najnowszych edycji The Macallan Harmony oraz The Macallan Night on Earth. To połączenie niezwykle klimatycznego miejsca, widoku na całe rozświetlone nocą Trójmiasto, wybitnych potraw i doskonałej whisky pozwoliło stworzyć niepowtarzalną atmosferę, która z pewnością zapadnie nam w pamięci na długo.