Kronika Prestiżowa
Slow Food na molo
Już po raz drugi na sopockim molo stanął najdłuższy stół w Europie, a na nim znalazły się najpyszniejsze potrawy dostępne w najlepszych restauracjach z całego Pomorza. Druga edycja imprezy Slow Food Festival - Sopot od kuchni, zorganizowana przez Slow Food Pomorze, Butik Kreatywny Niepytaj i Akademię Kulinarną Fumenti, przyciągnęła prawdziwe tłumy koneserów dobrej kuchni. Mogli oni skosztować także dań przygotowanych przez Mietka Szcześniaka, Reni Jusis, czy Jacka Karnowskiego.
![](https://prestiztrojmiasto.pl/sites/default/files/styles/v6_article_mainfoto/public/2014/07/slow_1.jpg?itok=o-NRXhan)
Od lewej: Piotr Jakimiak, współwłaściciel Akademii Kulinarnej Fumenti, Maurycy Chodorowski, właściciel restauracji Toscana, Kamil Sadkowski, współwłaściciel Fumenti.
![](https://prestiztrojmiasto.pl/sites/default/files/styles/v6_article_mainfoto/public/2014/07/slow_3.jpg?itok=Zmjc4AzN)
Od lewej: Krystian Szidel, szef kuchni hotelu Sheraton, Adam Woźniak, szef kuchni restauracji Mercato w hotelu Hilton.
![](https://prestiztrojmiasto.pl/sites/default/files/styles/v6_article_mainfoto/public/2014/07/slow_5.jpg?itok=AvduYjrn)
Mieczysław Szcześniak.
![](https://prestiztrojmiasto.pl/sites/default/files/styles/v6_article_mainfoto/public/2014/07/slow_6.jpg?itok=NkYf9w5d)
Kuba Korczak, właściciel firmy Food for Friends.
![](https://prestiztrojmiasto.pl/sites/default/files/styles/v6_article_mainfoto/public/2014/07/slow_8.jpg?itok=ECpULMHL)
Mateusz Trzeciak, współwłaściciel firmy thefood.pl.
![](https://prestiztrojmiasto.pl/sites/default/files/styles/v6_article_mainfoto/public/2014/07/slow_9.jpg?itok=K9YdH6Ic)
Paweł Wątor, współwłaściciel firmy thefood.pl.
![](https://prestiztrojmiasto.pl/sites/default/files/styles/v6_article_mainfoto/public/2014/07/slow_11.jpg?itok=zk-NeG6b)
Jola Słoma i Mirek Trymbulak, Atelier Smaku.
![](https://prestiztrojmiasto.pl/sites/default/files/styles/v6_article_mainfoto/public/2014/07/slow_12.jpg?itok=UBak23ZO)
Tomasz Strubiński, właściciel gospodarstwa Kaszubska Koza.
![](https://prestiztrojmiasto.pl/sites/default/files/styles/v6_article_mainfoto/public/2014/07/slow_13.jpg?itok=2qlYi2TQ)
Iza Naczk, właścicielka pracowni cukierniczej Must Bake, ze swoją ekipą.
![](https://prestiztrojmiasto.pl/sites/default/files/styles/v6_article_mainfoto/public/2014/07/slow_14.jpg?itok=X2EPW4Qp)
Tadeusz Dobrowolski, firma Koryb.
![](https://prestiztrojmiasto.pl/sites/default/files/styles/v6_article_mainfoto/public/2014/07/slow_2.jpg?itok=IxlfXx2L)
Reni Jusis.
![](https://prestiztrojmiasto.pl/sites/default/files/styles/v6_article_mainfoto/public/2014/07/slow_7.jpg?itok=mAavRjX4)
Liliana Hresiukiewicz, restauracja Rucola Ekspresja Smaku.
![](https://prestiztrojmiasto.pl/sites/default/files/styles/v6_article_mainfoto/public/2014/07/slow_10.jpg?itok=52H4vHjM)
Wojtek Radtke, organizator Slow Food Festival.