Kronika Prestiżowa
Slow Food na molo
Już po raz drugi na sopockim molo stanął najdłuższy stół w Europie, a na nim znalazły się najpyszniejsze potrawy dostępne w najlepszych restauracjach z całego Pomorza. Druga edycja imprezy Slow Food Festival - Sopot od kuchni, zorganizowana przez Slow Food Pomorze, Butik Kreatywny Niepytaj i Akademię Kulinarną Fumenti, przyciągnęła prawdziwe tłumy koneserów dobrej kuchni. Mogli oni skosztować także dań przygotowanych przez Mietka Szcześniaka, Reni Jusis, czy Jacka Karnowskiego.
Od lewej: Piotr Jakimiak, współwłaściciel Akademii Kulinarnej Fumenti, Maurycy Chodorowski, właściciel restauracji Toscana, Kamil Sadkowski, współwłaściciel Fumenti.
Od lewej: Krystian Szidel, szef kuchni hotelu Sheraton, Adam Woźniak, szef kuchni restauracji Mercato w hotelu Hilton.
Mieczysław Szcześniak.
Kuba Korczak, właściciel firmy Food for Friends.
Mateusz Trzeciak, współwłaściciel firmy thefood.pl.
Paweł Wątor, współwłaściciel firmy thefood.pl.
Jola Słoma i Mirek Trymbulak, Atelier Smaku.
Tomasz Strubiński, właściciel gospodarstwa Kaszubska Koza.
Iza Naczk, właścicielka pracowni cukierniczej Must Bake, ze swoją ekipą.
Tadeusz Dobrowolski, firma Koryb.
Reni Jusis.
Liliana Hresiukiewicz, restauracja Rucola Ekspresja Smaku.
Wojtek Radtke, organizator Slow Food Festival.