Kronika Prestiżowa

Otwarcie nowego konceptu MDWA

Magazyn
  nr 5 (173). 
Maj 2025
15 maja mieliśmy okazję uczestniczyć w uroczystej komentowanej kolacji inaugurującej istnienie restauracji MDWA Gdansk! W trakcie wieczoru o daniach, inspiracjach i idei stojącej za MDWA opowiadali twórcy konceptu: właściciel Filip Wójcikiewicz, szef kuchni Dominik Karpik oraz architekt Juliusz Knieć. Goście mieli okazję poznać źródła pomysłów, decyzji projektowych oraz filozofii, która połączyła sztukę kulinarną z dziełami Wojciecha Fangora obecnymi w przestrzeni restauracji.

Amadeusz Wieczorkowski, Ewa Ertmańska, Jola Biernacka,  Michał Gałązka, zespół sali MDWA

Jacek Koślicki

Kamil Osowski, Nina Nawrocka, Dominik Karpik, Nadiia Leibiuk,  Serhii Leibiuk, zespół kuchni MDWA

Jacek Koślicki

Filip Wójcikiewicz, właściciel MDWA

Jacek Koślicki

Jola Biernacka, somelier

Jacek Koślicki

Juliusza Knieć, architekt

Jacek Koślicki

Amadeusz Wieczorkowski, somelier

Jacek Koślicki

Nikodem Garguła, Nire Concept

Jacek Koślicki

Magdalena Mucha, dyrektor hotelu Hilton Gdańsk

Jacek Koślicki