Polędwica z dorsza na czarnym tagiatelle z cukiną w sosie maślano-winnym z pianą limonkową


prestiz

Składniki:

  • Polędwica z dorsza – 360g 
  • Czarne tagiatelle – 140g
  • Cukinia 1 szt.
  • Masło klarowane – 100g 
  • Tymianek świeży
  • Masło - 100g 
  • Czosnek- 1 ząbek
  • Sos sojowy- 0,05 ml
  • Sól

Przygotowanie:

Polędwicę z dorsza doprawić solą i tymiankiem, smażyć na maśle klarowanym. Makaron gotować w osolonej wodzie. Z cukinii robimy tagiatelle za pomocą obieraczki do warzyw. Następnie podsmażyć na maśle klarowanym
z czosnkiem. Dodać ugotowany makaron, podlać białym winem i zredukować do połowy objętość. Dodać surowe mięso, które pozwoli w ten sposób zagęścić sos. Doprawić solą i sosem sojowym oraz czosnkiem. 

 

Piwnica Rajców , Gdańsk