Pieprz był motywem przewodnim największej w Polsce imprezy integracyjnej dla branży gastronomicznej Chef’s Only. Gospodarzem imprezy był hotel Almond w Gdańsku, do którego przyjechało wielu najlepszych szefów kuchni z całej Polski. 

Celem imprezy Chef’s Only jest wymiana doświadczeń i wspólne poszukiwanie kulinarnych inspiracji. Głównym punktem programu i największą atrakcją jest wspólne gotowanie, które w tym roku odbyło się na stadionie Energa Gdańsk. 

Szefowie kuchni przygotowali swoje popisowe dania główne, zupy i przystawki, których najbardziej wyrazistym składnikiem był pieprz. Wyobraźnia kulinarna jest nieograniczona, o czym świadczy fakt, że ta podstawowa przyprawa znalazła się nawet w propozycjach deserowych. 

Po oficjalnej części programu zaproszeni goście spędzili czas podczas wieczoru muzycznego, w klimatycznych wnętrzach hotelu Almond, a o ich podniebienia zadbała ekipa hotelowej restauracji Magiel pod wodzą szefa kuchni Przemysława Langowskiego. Nieformalna atmosfera pozwoliła na bliższe poznanie ekip z całego kraju, rozmowy przy klimatycznej muzyce oraz wspólnej zabawie do białego rana.