BLINY KUKURYDZIANE Z WĘDZONYM ŁOSOSIEM, KREMEM FRAICHE, AWOKADO I GRANATEM 

MAGIEL TOWARZYSKI


prestiz

Składniki: 

Kukurydza konserwowa 500g,

czosnek 1 większy ząbek,

mleko 100ml,

drożdże 10g,

mąka pszenna 70g,

1 jajko,

sól,

pieprzdo smaku. 

 

Przygotowanie: 

Wszystkie składniki blędujemy pulsacyjne i robimy z nich ciasto na bliny. Jeśli ciasto będzie za luźne, trzeba dodać trochę mąki. Bliny smażymy na oleju, gdy się  ładnie zarumienią, obracamy na drugą stronę. Gdy jesteśmy pewni, że nasze bliny są już upieczone, ściągamy i kładziemy na papier, żeby ściągnąć cały tłuszcz. Kładziemy na talerz na górę, aksamitnie lejemy krem fraiche. Na krem kładziemy wędzonego łososia, obok zaś awokado i granata. 

 

Smacznego! 

 

89
02/2018

Czesław Lang, ikona polskiego sportu, ma 63 lata, a kondycję trzydziestolatka. Oddycha pełną piersią, czerpie z życia to co najlepsze, choć jeszcze niedawno jego życie wisiało na włosku.