INK ABOVE
Z GŁOWĄ W CHMURACH  I Z KOKTAJLEM W RĘKU

Być w siódmym niebie mając chmury prawie na wyciągnięcie ręki. Spojrzeć na Gdańsk z zapierającej dech w piersiach perspektywy. Podziwiać  panoramę miasta z przepysznym Cherry Blossom w dłoni. Posmakować emocji zaklętych w koktajlach rozkoszując się czasem w niesamowitej atmosferze. Takie rzeczy są możliwe! Nie tylko dla hotelowych gości, ponieważ Ink Above to wyjątkowe miejsce na mapie Pomorza, gdzie z dachu każdy klient może zobaczyć stare miasto i marinę w całej okazałości. 

 

Ink Above znajduje się na dachu designerskiego hotelu Puro, w samym sercu Gdańska. Tu świat zatrzymuje się w miejscu, a oryginalny bar i finezyjne drinki pozwalają uczynić go choć na moment wyjątkowym.

- Menu baru zostało przygotowane wspólnie ze znanym warszawskim cocktail barem Kita Koguta. Dzięki temu goście mogą wybierać z pomiędzy 10 drinków opartych o klasyczne, sprawdzone szablony, ale w zupełnie nowej interpretacji – opowiada o kulisach powstania Ink Above Damian Siedlecki, Head Barman Ink Above.

Każdy nastrój ma swoje odzwierciedlenie w propozycjach menu. Miłośnikom słodyczy z pewnością przypadnie do gustu Cherry Blossom na bazie aromatyzowanego rumu wiśniowego z dodatkiem syropu pomarańczowego, soku z cytryny i ciemnego piwa. Tych, którzy oczekują nieszablonowej kompozycji mocno zaskoczy Cortina de Humo, w którym dym, pistacje i ananas stworzą słodko kwaśna kompozycję, ukoronowaną domowej produkcji sezamkiem i olejem tego samego pochodzenia.

- Na szczególną uwagę zasługuje także Saffron Duo. Znajdziemy w nim tropiki zaklęte w centrum trójmiejskiego życia. Rum, marakuja, ananas i brzoskwinia zwieńczone domową tynkturą z szafranu przeniosą nas w rejony Wysp Kanaryjskich, przygód i opowieści wilków morskich – zachęca Head Barman Ink Above.

Tajemnicą baru są dodatki do koktajli. W połączeniu z umiejętnościami obsługi tworzą smaki, obok których nie przechodzi się obojętnie. Kto choć raz miał okazję ich skosztować, z pewnością wróci na taras baru Ink Above jeszcze raz.

- Chociażby odrobina maceraty, esencje z szafranu, rumianku czy kurkumy pozwalają odkryć nowy szeroki wachlarz sprawdzonych i znanych smaków, które proponowane są w naszym menu"– zdradza słodko - gorzkie tajemnice Damian Siedlecki.

Chcąc spełnić wszystkie oczekiwania gości w karcie znajdziemy całą gamę alkoholi z różnych stron świata. Wódki, gin, rum, klasyczne i odrobinę szalone aperitify, grappa, uznane i doceniane przez koneserów koniaki, wyśmienite whisky i kilka rodzajów lokalnego piwa uzupełnione napojami bezalkoholowymi w wersji zimnej i gorącej staną się ukoronowaniem każdego spotkania z przyjaciółmi.

W Ink Above urzeka umiejętne połączenie wielkomiejskiego klimatu z nieformalną i ogromnie pozytywną atmosferą. Doskonałym dodatkiem jest muzyka klubowa, dzięki której goście mają dla siebie moment wytchnienia i odpoczynku. Bar jest podzielony na dwie strefy – wewnętrzny centralny i duży bar, a na zewnątrz przestronny taras. Cieszy nie tylko  nieprawdopodobny widok na Gdańsk, ale także unikalny wystrój zaprojektowany przez londyńskie studio DeSallesFlint, uzupełniony kolekcją zdjęć Soni Szóstak. 

Bar na Wyspie Spichrzów to miejsce wyjątkowe. Taras jest otwarty przez cały rok i dostępny dla wszystkich, którzy chcieliby spróbować koktajli najwyższych lotów. W unikalny klimat wprowadza już wjazd na 8 piętro windami obok restauracji Dancing Anchor, a hotelowe podwoje Puro Gdańsk witają przybyłych z radością i energią.

 

83
08/2017

Jak kameleon. Tak określają ją internauci, którzy codziennie z ciekawością zaglądają na jej bloga „What Anna Wears”.