„4 Razy Smaczniej” to wspólny projekt kulinarny czterech trójmiejskich szefów kuchni. Marcin Popielarz (Biały Królik), Paweł Stawicki (Mercato), Jacek Koprowski (Sztuczka) i Paweł Wątor (Eliksir), bo o nich tu mowa, spotkali się tym razem w gdyńskim Białym Króliku i co oczywiście oczarowali gości smakiem zaproponowanych potraw. 

Wszyscy czterej szefowie znani są z kreatywnego podejścia do kuchni polskiej. Tradycyjnym daniom i produktom regionalnym nadają nowe odsłony, zadziwiając i zachwycając odbiorców niepowtarzalnym smakiem i niecodziennymi połączeniami. To właśnie to twórcze podejście do kuchni polskiej oraz dbanie o najwyższą jakość i walory smakowe stanęło u podstaw projektu „4 Razy Smaczniej”, który wspólnie wymyślili.  

Cztery kolacje zaplanowane zostały w kilkutygodniowych przerwach, każda u innego gospodarza, w innej wybitnej restauracji. Całe menu, mimo indywidualnych propozycji, musiało być tak skomponowane, aby razem tworzyło spójną całość, atrakcyjną wizualnie, ale i smakowo. I tak 57 gości, którzy uczestniczyli w kolacji, miało okazję spróbować: trzech amuse-bouche, przystawki zimnej oraz ciepłej, dwóch dań głównych, deseru oraz petit fours (pralinki przygotowane przez cukiernię Umam). 

Najbardziej zadziwiające potrawy tego wieczoru to z kolei: szpik kostny z grasicą Pawła Stawickiego, okoń morski z grasicą, jak i lody z tataraku i bazylii przygotowane przez Marcina Popielarza. Wyostrzeniu smaków i wydobyciu z potraw jeszcze większej ilości aromatów służył tzw. wine pairing przygotowany przez managera
restauracji Biały Królik, a jednocześnie sommeliera Krzysztofa Grycnera.