Przygotowanie dań z ryb i owoców morza nie jest łatwą sztuką. Potrzebne są nie tylko umiejętności, ale przede wszystkim produkty najlepszej jakości. Dobra informacja dla wielbicieli tego typu dań - na kulinarnej mapie Trójmiasta pojawiło się miejsce, w którym można zjeść doskonałe ostrygi, ośmiornice, małże, homary, kraby i ryby, a wszystko to w towarzystwie sezonowych i regionalnych produktów oraz doskonałych win. Mowa o Seafood Station Restaurant Bar & Grill w kompleksie Sopot Centrum.  

Restauracja swoim designem nawiązuje do starych hal i targowisk rybnych. Wizję właścicieli zrealizował dr Jan Sikora, architekt z pracowni Sikora Wnętrza. Wyjątkowego i niepowtarzalnego a zarazem lekkiego charakteru, nadają wnętrzu białe kafle, lustra, duże witryny z winami, a przede wszystkim przepiękny, ręcznie wykonany stół familijny znajdujący się na samym środku restauracji, sprzyjający celebracji doskonałych posiłków w gronie najbliższych. 

- Zależało nam na tym, by stworzyć miejsce otwarte dla wszystkich, w którym nasi goście poczują się wyjątkowo i będą mogli uczestniczyć w procesie gotowania – mówią właściciele restauracji. 

Stąd też w Seafood Station obecny jest live cooking – kucharze większość dań przygotowują na oczach gości. Goście mogą wybrać świeże owoce morza i ryby, które danego dnia udaje się sprowadzić bądź zdecydować się na propozycję ze stałej karty restauracji.

W menu znajdują się między innymi Crab Legs, czyli podawane na gorąco nogi kraba z masłem klarowanym, klasyczny Shrimp Cocktail, a także prawdziwe brytyjskie Fish & Chips. Nie brakuje rownież lokalnych przysmaków, takich jak śledzie, szprotki czy łosoś, ale także, co zaskakujące, steków i burgerów. 

Karta dań tworzona jest sezonowo – w określonych porach roku określone produkty będą grały pierwsze skrzypce. Większość składników pochodzi od lokalnych producentów. Imponujący jest również wybór alkoholi – od piwa, przez idealnie dopasowane wina, szampany po proseco z nalewaka. A wszystko to w bardzo przystępnych cenach.

- Chcemy, aby każdy klient mógł się w naszej restauracji zrelaksować, poczuć wyjątkowo i by niezależnie od tego co zamówi, był usatysfakcjonowany i przeżył niezwykłe doświadczenie kulinarne – dodają właściciele.