Fegato milano: wątróbka drobiowa w sosie porto


prestiz

SKŁADNIKI:

300g wątróbki drobiowej 

1 mała czerwona cebula 

2 ząbki czosnku, 

4 pieczarki, 

3 gałązki tymianku, 

120ml Porto, 

100ml  Demi Glace, 50ml

śmietanka 15% 

natka piertuszki, sół pieprz

PRZYGOTOWANIE:

Na rozgrzanej patelni smażymy wątróbkę po 2 min z każdej strony, dodajemy cebulę i pieczarki, mieszamy, dodajemy czosnek, tymianek, sół i pieprz.

Podlewamy Porto, czekamy aż odparuje. Dodajemy Demi Glace i śmietankę, dusimy na małym ogniu. Podajemy na stalowej patelni z natką pietruszki i pieczywem natartym czosnkiem

64
01/2016

Otwarta, ambitna i - jak mówi o sobie - na co dzień trochę roztrzepana, ale jak trzeba bardzo dobrze zorganizowana.