Metamorfoza z nowym szefem kuchni

Charyzmatyczny Adrian Klonowski został nowym szefem kuchni restauracji Metamorfoza w Gdańsku. Zastąpił na tym stanowisku Łukasza Toczka, który po dwóch latach współpracy, już jako znany i ceniony przez środowisko szef kuchni, będzie próbował swych sił na warszawskim rynku. 


Max Radke

Justyna Zdunek, właścicielka restauracji znana z niestandardowego myślenia, odważnych działań promujących region i integrujących środowisko gastronomiczne, postawiła na człowieka, który w Metamorfozie pracuje od roku i do tej pory szlifował swój talent pod okiem bardziej doświadczonego kolegi. Sukcesja nie oznacza zatem kulinarnej rewolucji, a raczej kontynuację gastronomicznej polityki nakreślonej przez Justynę Zdunek, zawartej w założeniach programu „Metamorfoza, Gotujemy Pronature”.

Program ma na celu propagowanie i odświeżanie tradycji kucharskiej Gdańska i Pomorza, odkrywanie produktów naturalnych, zwiększanie atrakcyjności turystycznej i gastronomicznej regionu, promowanie dostawców i producentów dóbr spożywczych, integrowanie środowiska gastronomicznego. Dzięki temu gdańska Metamorfoza jest kwintesencją smaków i tradycji Pomorza, ale w nowoczesnym wydaniu.